Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Sanitat retira un lot d'Omeprazol del mercat

Els resultats obtinguts estan fora d'especificacions en l'assaig d'identitat

L'Omeprazol s'utilitza per combatre acidesa d'estómac | Cedida

 

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha tornat a actuar,  aquest cop a causa d'un dels medicaments més populars.  L'organisme que depèn del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar,  ha ordenat la retirada d'un lot d'Omeprazol.

El lot que ha hagut de ser retirat ha estat fabricat per la farmacèutica Smilax Laboratories Limited, i més tard distribuït per Farma-Química Sud. La causa que ha provocat que s'hagi ordenat la seva retirada és que s'hagin obtingut «resultats fora d'especificacions en l'assaig d'identitat», segons ha publicat el 'Diari de Girona'.

Demanen a les comunitats autònomes que facin seguiment de la retirada

Segons l'alerta que ha llençat l'AEMPS, el lot que estaria afectat és el 11072/10/42, amb data de caducitat 03/2021, d'Omeprazol Ph. Eur. Farma-Química Sud S.L. A més, l'Agència ha demanat a les comunitats autònomes que facin un seguiment de la retirada d'aquest lot.

L'Omeprazol és un inhibidor de la bomba de protons de la superfície de la cèl·lula parietal gàstrica. És un medicament que ajuda a disminuir l'àcid que es produeix a l'estómac.

Segona actuació de l'AEMPS en pocs dies

Ahir dijous,  l'AEMPS també va fer pública la retirada d'un medicament que s'utilitza per al tractament del Parkinson. Concretament, dos comprimits de Ropinirol Cinfa 0,25 mil·ligrams recoberts amb la pel·lícula efg.

Els lots retirats i la seva data de caducitat són els següents:  lot N002 amb la data de caducitat de 30 d'abril de 2020 i el N003 que també té la mateixa data de caducitat.

El principi actiu d'aquest fàrmac forma part d'un  grup de medicaments denominats agonistes de dopamina. Aquests actuen de la mateixa manera que aquest neurotransmissor que es troba en diferents parts del cervell.

Les persones amb la malaltia del Parkinson tenen baixos nivells de dopamina en algunes parts del cervell. El Ropinirol permet que disminueixin alguns dels efectes d'aquesta malaltia neurodegenerativa, com els tremolors.

També et pot interessar...