Camió Bombers

Bombers Barcelona convoca 80 noves places i promou l'accés de dones al cos

Una de les novetats és la desaparició de l'alçada mínima i màxima per a homes i per a dones

Es convoquen 80 places de Bomber per aquest any. Les bases de la nova convocatòria d'oferta pública dels Bombers de Barcelona contenen algunes novetats per promoure l’accés de les dones al cos, incorporant la perspectiva de gènere i eliminant requisits que dificultaven el seu accés. També s'adapta a un nou model de bomber, que posarà l'accent en les feines de prevenció, autoprotecció i sensibilització.

Eliminen l'alçada mínima i màxima

L'Ajuntament convocarà pròximament 80 noves places. Una de les novetats és la desaparició de l'alçada mínima i màxima per a homes i per a dones. El procés de les proves per entrar al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) és un dels més llargs del conjunt de la Funció Pública. Anteriorment, les dones havien de tenir una alçada mínima d'1,55 metres i els homes 1,60, i no superar els 1,95 en cap cas.

Hi ha un total de nou proves. Entre les novetats, s’incorpora a la prova d’oficis l’àmbit sanitari, aportant una perspectiva de gènere inexistent. Fins ara només hi havia tres àmbits professionals altament masculinitzats: edificació i obra civil, instal·lacions elèctriques i mecànica. La prova física fa alguns canvis i s'introdueixen barems que s'adaptaran de manera gradual. 

Si després de la finalització de les proves d’aquesta fase es produeix un empat, es resoldrà a favor de la persona aspirant el gènere de la qual sigui menys representat, com a la resta de les bases dels processos selectius municipals. A més, s’avaluaran com a mèrit les titulacions en activitats físiques i esportives, i s’ampliaran les sanitàries. 

Les bases de la nova convocatòria d'oferta pública dels Bombers de Barcelona es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya  (Dogc) amb els corresponents requisits.  El termini per la presentació d'instàncies quedarà obert durant els següents 20 dies naturals.

També et pot interessar...