Inici de cap de setmana amb poca calor però amb bon temps

Diumenge serà el dia més assolellat i més plàcid amb temperatures que començaran a remuntar a l’espera d’una propera setmana més estiuenca

El canvi de temps que ens arriba entre aquest dijous i divendres obrirà la porta a una refrescada general que tindrà el seu punt àlgid dissabte. D’aquesta manera, l’inici del cap de setmana serà menys càlid però força plàcid, amb la previsió que a partir de diumenge les temperatures comencin a pujar de valent.

De moment, però, dissabte a la matinada encara poden quedar alguns xàfecs al litoral i prelitoral de Barcelona i la Costa Daurada, on al matí encara quedaran alguns núvols. A la resta, el sol dominarà en conjunt, si bé hi haurà alguns intervals de núvols a la meitat nord, on no es descarta algun ruixat de tarda molt aïllat i poc important a l’interior del nord-est.

Pel que fa al vent, la tramuntana encara bufarà amb ganes a l’Empordà, tot i que anirà a la baixa a última hora, mentre que el mestral manxarà a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona fins a migdia.

De cara a diumenge, la situació millorarà molt amb sol que dominarà arreu i no s’esperen precipitacions. Una situació d’estabilitat que durarà durant força dies la propera setmana.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Sotrac transitori de les temperatures

Aquest canvi de temps obrirà les portes a un descens clar de les temperatures, que es situaran per sota dels 30º a gran part del país dissabte amb calor moderada impròpia per l’època. La xafogor també marxarà de la costa.

No obstant, de cara a diumenge els termòmetres començaran a recuperar-se amb un ambient una mica més calorós que no pas dissabte. Una recuperació de la calor d’estiu que es farà més evident la setmana vinent, quan les temperatures pujaran clarament. 

El sol dominarà aquest cap de setmana
El sol dominarà aquest cap de setmana | Xavi Cabo

 

Propera setmana més estiuenca

El sol i la calor aniran a més la propera setmana, ja a partir de dilluns. De fet, segons els models meteorològics les temperatures pujaran de valent cada dia una mica més amb valors inclús pel damunt dels habituals per l’època. No hi haurà precipitacions durant la majoria dels dies, tot i que de cara al proper cap de setmana podríem tenir alguns canvi


Comentaris

envia el comentari