Més de 80 litres, un ferit per llamp i moltes incidències per les tempestes

Els aiguats han causat la mort d'una persona en una riera del Vallès i hi ha hagut inundacions i molts problemes a gran part del país

Tal i com indicaven les previsions, les fortes tempestes  han arribat a molts punts del país i han provocat força incidents deixant aiguats i inundacions,  inclús causant la mort d'una persona en una riera del Vallès. S’han recollit més de 80 litres per metre quadrat, l’excés d’aigua ha provocat diversos problemes, hi ha hagut despreniments de roques sobre línia R3 de Rodalies, que ha hagut de ser tallada entre el Vallès i Osona,  l’estació de Sants de Barcelona s’ha inundat i les fortes llampegades han causat un ferit a Reus, al Baix Camp.

Ja des de mig matí, una franja molt intensa de precipitació s’ha gestat a la zona prelitoral i a l’interior, principalment a les comarques de Barcelona i Girona, i les fortes tempestes s’han anat traslladant cap a la costa, deixant autèntics patacs d’aigua en poca estona, molts llamps i trons, inclús alguna calamarsada i rius i rieres desbordats.  A més, també s'ha vist el que podria ser una  mànega marina a la costa de Barcelona.

Carreteres com ara la C-58, l’AP-7 o la N-150, així com moltes altres de secundàries, han patit algunes inundacions amb greus problemes de trànsit, mentre que municipis com ara Terrassa o Rubí, al Vallès Occidental, els Bombers han hagut d’ajudar a vehicles que s’havien quedat en trams inundats. Precisament, fins a les 15:00h els Bombers havien atès uns 200 avisos  a causa de les fortes tempestes, mentre que el telèfon d'emergències 112 ha atès 408 trucades  relacionades amb el temporal. 

A més, els aiguats han deslluït els actes d’homenatge i record de les víctimes dels atemptats a Barcelona. Aquestes són algunes de les imatges més impressionants que ens deixen les tempestes:

Més de 80 litres i intensitats torrencials

Els forts aiguats caiguts han deixat xifres molt importants de precipitació, destacant especialment els 86 litres per metre quadrat caiguts a Vallirana, al Baix Llobregat. També són destacables els 71 litres caiguts al barri de Sant Pere de Terrassa, al Vallès Occidental, els 70 de l’aeroport de Girona o els 57 del barri del Raval de Barcelona. 

A més de les xifres, un dels factors més destacats és que molts d’aquests litres han caigut en tan sols uns minuts amb xàfecs torrencials. Destaquen els 43 caiguts a Castellbisbal en 30 minuts, temps durant el qual també han caigut 42 litres a Vallirana o 38 a Barcelona.

Aquestes són les xifres de pluja més destacades que deixa aquesta tongada de tempestes:

Caiguda en picat de les temperatures

El pas de les tempestes ha provocat la baixada en picat de les temperatures, que s’han situat per sota dels 20º de cop i volta a gran part de les comarques de Barcelona i Girona on ha plogut amb ganes.

Els termòmetres poden remuntar una mica al llarg de les següents hores, però la propera matinada serà fresca  en general, amb la previsió que demà no s’arribi a pràcticament enlloc als 30º amb una calor atípicament molt moderada.   

Previsió per a les properes hores

La festa de les tempestes no s’acaba aquí. S’han gestat nous xàfecs intensos al Pirineu i Prepirineu de Lleida, Camp de Tarragona i punts de l’interior que han d’anar a més. De fet, fins la matinada poden caure aiguats a l’interior, Pirineu i litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. A més, la línia de precipitacions encara es resisteix a marxar del nord-est. Protecció Civil manté activat el pla Inuncat i els avisos del Meteocat  es mantenen a pràcticament tot el país.