Pugen a 94 els morts per les devastadores allaus de neu al Pakistan i l'Índia

La neu també ha provocat altres incidents amb més víctimes i hi ha diversos desapareguts a la zona del Caixmir, que és la més afectada

ACTUALITZACIÓ: 15/1/20 | 12:401h

Ja són 94 les persones que han mort a causa de les devastadores allaus al Caixmir, al Pakistan i a l'Índia, en les últimes 24 hores, segons han anunciat els diferents representants de Govern. Molts vilatans segueixen atrapats a les allaus, a més de les fortes pluges que també provoquen despreniments de terra. També hi ha moltes persones desaparegudes i se segueixen realitzant treballs de rescat a la zona.

L'autoritat de gestió de desastres va declarar zona d'emergència màxima en set districtes de Caixmir i va sol·licitar l'ajuda de l'exèrcit del Pakistan per a les operacions de socors i rescat. Les principals carreteres que connecten el Pakistan i l'Afganistan han estat bloquejades a causa de les fortes nevades. A més, s'ha suspès el transport de productes essencials a l'Afganistan.

«Les fortes nevades han provocat la mort de 39 persones en sis províncies de l'Afganistan en les últimes dues setmanes», va dir Tamim Azimi, portaveu de l'Autoritat de Gestió de Desastres Naturals de l'Afganistan a Kabul. «Estem distribuint assistència d'emergència, incloent-hi diners en efectiu a les famílies de les víctimes», afegint que les fortes pluges i les nevades que afecten la zona han causat problemes als equips de rescat.

Cal destacar que la zona on hi ha hagut les nevades i l'onada de fred és una de les fronteres més tenses del món des del punt de vista militar, on els exèrcits veïns s'han enfrontat durant dècades per un territori en disputa. La zona del Caixmir ha estat dividida entre l'Índia i el Pakistan des de la seva independència en 1947 i durant dècades la tensió fronterera ha deixat desenes de milers de morts.


Comentaris

envia el comentari