EN DIRECTE

🌦 🍃 Segueix totes les incidències del temporal de pluja i vent a Catalunya

PREVISIÓ MÉTEO

🌧 Catalunya en alerta: pluges fins la matinada i fort temporal de vent dissabte

URGENT

🚨 Denuncien un intent d'atropellament al tall dels CDR a la Meridiana

La Patagònia argentina bat rècords de temperatures per la forta onada de calor

L’ambient és insuportable aquests dies al país sud-americà i s’han assolit els 38,2º a la localitat de Perito Moreno, amb la greu amenaça que això suposa per a les glaceres
Imatge de gent banyant-se a les glaceres de la Patagònia | @diariodecuyoweb

 

Aquest 2019 promet ser un any històric pel que fa a la meteorologia. Després que els Estats Units i Austràlia hagin estat notícia per situacions extremes, ara és el torn de l’Argentina, país que viu una intensa onada de calor en ple estiu de l’hemisferi sud, especialment a la zona de la Patagònia, que està batent rècords. Tot plegat està alimentat per un potent anticicló a Xile que impulsa vents molt càlids del nord de manera constant en aquesta zona de Sud-Amèrica.

 

Després de l’extrema onada de fred als Estats Units que ha deixat nombroses víctimes mortals i la històrica onada de calor a Austràlia, la meteorologia continua batent rècords enguany amb la forta calorada inèdita a Argentina que ja ha deixat registres mai vistos fins ara al sud del país. Una situació que pot afectar negativament a les famoses glaceres de la Patagònia i que ja ha provocat diversos incendis forestals.

 

Per exemple, a la població de Perito Moreno, que es diu igual que la glacera, s’ha batut un rècord de temperatura amb 38,2º, quan la marca més alta es trobava fins ara als 35º assolits l’any 2013. També a Río Grande, a Terra del Foc, s’han assolit els 30,8º, batent el rècord de 1962 que era de 28,6º. També s’ha batut el rècord absolut a l’aeroport de Puerto Santa Cruz amb 37º.

 

 

Gent banyant-se a les glaceres de la Patagònia

La calor és tan intensa a la Patagònia que la temperatura mitjana a tota la zona ha estat aquestes últimes hores lleugerament pel damunt dels 30º. Uns valors molt elevats per a la costa més austral d’argentina que ha fet que molta gent es banyi a les platges d’aigües força fredes, però inclús s’ha vist gent banyant-se a les glaceres.

 

De fet, aquesta calorada posa entre les cordes les glaceres de la Patagònia, principalment el Perito Moreno, després que els últims anys ja hagin patit retrocessos per l’escalfament global. Malgrat que l’aigua provinent del gel està molt freda, diversos excursionistes s’han atrevit a banyar-se per sufocar la intensa calor.

 

Comentaris