L’hivern tòrrid de Rússia fa caure en picat les vendes de les típiques botes ‘valenkis’

Les temperatures extremadament altes que està patint Rússia aquest hivern sense neu i sense fred, ha fet caure les vendes de la mítica bota russa

Rússia està de dol. Aquest país, on estan acostumats a viure per sota del 0º durant els mesos més freds de l’any, enguany s’han vist abraçats per unes temperatures extremadament altes per l’època de l’any que han fet, fins i tot, canviar els costums dels habitants.

La falta de neu i les temperatures càlides en els mesos hivernals han fet caure en picat la venda d’una de les peces de vestir més típiques russes, les botes ‘valenkis’. Aquest calçat s’utilitza des de fa molts segles perquè és un molt bon aïllant contra el fred extrem que acostuma a patir el país.

D’aquesta manera, amb aquest calçat tradicional, els habitants eviten congelar-se els dits del peu, però a més, és ideal per a caminar per sobre els terres glaçats i coberts de neu, on ha arribat a ser una peça indispensable en el vestuari militar.

Imatge de les típiques botes russes valenkis
Les altes temperatures han fet que no es venguin aquestes botes típiques russes | Twitter

Cau la borsa pel poc fred

El poc fred que ha fet aquest hivern ha fet que els residents russos prescindeixin d’aquestes botes, causant que la popular empresa centenària laroslavl, principal productora d’aquesta peça de vestir, hagi caigut fins a un 5%.

Malgrat aquesta caiguda, les vendes que s’han registrat al nord de Rússia, on sí que hi ha fet fred de debò, han ajudat que la caiguda en borsa no acabés sent més considerable. Tot i això, cada cop són més les veus que apunten que la caiguda del valor en borsa no es deu al fred, sinó que aquest típic calçat ja no és tan popular, feu caure el nombre de vendes.

Sigui o no una tendència que comença a passar de moda, el que sí que és remarcable és que el 2019 ha sigut l’any més càlid a Rússia des que hi ha registres, on els termòmetres han arribat a pujar entre 2 i 2,5º en els darrers 30 anys de dades del país.


Comentaris

envia el comentari