Temps força tranquil pel pont de la Puríssima però amb temperatures més baixes

No s’esperen precipitacions però el vent de mestral i tramuntana bufarà amb força en molts moments. Això esvairà les espesses boires de l’interior i portarà un ambient més de tardor

El temps seguirà força anticiclònic aquest pont de la Puríssima en què molta gent té 4 dies de festa. En general, la calma dominarà força, però hi haurà alguns canvis en comparació amb aquestes últimes jornades. Les temperatures ja començaran a baixar, el sol seguirà sent el clar dominador amb algunes excepcions i el vent agafarà el protagonisme en molts moments, cosa que esvairà les espesses boires de l’interior, sobretot a partir de divendres. 

Pel que fa a l’estat del cel, dijous seguirem amb sol combinat amb bandes de núvols alts i prims que poden enterbolir el cel i que faran que les postes i sortides de sol segueixin sent ben espectaculars, mentre que les boires es mantindran però ja començaran a anar a menys a l’interior per l’entrada lleu del mestral a la vall de l’Ebre i la tramuntana a l’Empordà. Les temperatures baixaran una mica, però en general notarem pocs canvis.

Un cop acabat l'octubre, el paisatge del Pirineu està ple de postals hivernals
Un cop acabat l'octubre, el paisatge del Pirineu està ple de postals hivernals | @MeteoMoià

De cara a divendres, sembla que tindrem un dia força assolellat en general, tot i que es mantindrà una mica de vent als dos extrems del país. S’anirà apropant un petit front atlàntic que, de cara a dissabte, portarà més intervals de núvols arreu però ben poca aigua. Tan sols algun ruixat o plugim al nord-est i alguna nevada feble a la cara nord del Pirineu. El que sí que notarem serà el mestral i la tramuntana, que bufaran amb moltes ganes a totes les comarques de Tarragona, sud de Barcelona i Empordà, principalment. Precaució en aquest sentit.

De cara a diumenge, seguirà bufant el vent en totes aquests zones, localment amb ràfegues fortes o molt fortes a l’Ebre i Empordà, mentre que es deixarà sentir a més comarques. El cel estarà variable amb sol combinat amb algunes nuvolades i bandes de núvols alts i prims. Per ara, tan sols s’esperen algunes nevades febles a la cara nord del Pirineu. 

 

asd

 

asd

 

 

Val a dir que encara queden força dies pel cap de setmana i que, per tant, encara hi ha marge d’error perquè variï la previsió meteorològica. Haurem d’anar seguint les actualitzacions per si hi ha alguns canvis.

Les temperatures comencen a baixar

Després de diversos dies amb temperatures força altes per l’època que han fregat o superat lleugerament els 20º al migdia en alguns punts costaners, sembla que l’ambient de tardor durant el dia tornarà a guanyar terreny poc a poc. De fet, de cara a dissabte podríem tenir entre 2 i 4 graus menys a migdia que no pas les últimes jornades.

En general, a mitjans del pont la majoria de màximes es mouran entre els 12º i els 17º,  si bé seran més baixes en alguns punts de l’interior i a muntanya. El vent accentuarà la sensació de fredor, mentre que les ventades poden mantenir els termòmetres alts de nit de forma puntual, sobretot a l’Empordà. Les glaçades nocturnes seran escasses, més probables a la zona del Pirineu i nord de la Catalunya Central.

Diumenge podríem tenir un repunt transitori de les temperatures a l’espera d’una baixada més marcada  de cara a la propera setmana. En general, però, els termòmetres es mantindran encara pel damunt de la mitjana normal per l’època.

El cel rogent seguirà els propers dies a primera i última hora del dia
El cel rogent seguirà els propers dies a primera i última hora del dia | Agustí Descarrega

 

Ambient d’hivern la propera setmana

Segons indiquen els models meteorològics a dia d’avui, la propera setmana sembla que entraríem de ple a l’ambient d’hivern  una altra vegada. L’arribada d’una massa d’aire més freda provinent del nord d’Europa faria baixar força les temperatures amb valors, inclús, per sota de la mitjana. Passaríem d’un extrem a l’altre, una situació típica de finals de tardor.