Primers rècords a Catalunya per una onada de calor que es preveu històrica

Aquests rècord s’han assolit, de moment, a zones de muntanya. La calorada arribarà al seu punt àlgid entre dijous i divendres amb TºC extremes que feia temps que no es veien
L'onada de calor promet ser històrica a Catalunya
L'onada de calor promet ser històrica a Catalunya | Arnald Pons

Ja tenim els primers rècords de calor a Catalunya a causa d’aquesta excepcional onada de calor que es preveu històrica i que arribarà al seu punt àlgid entre dijous i divendres. De moment, fins a 8 punts de muntanya de tot el territori han assolit aquestes últimes hores temperatures mai registrades fins ara en un més de juny, degut al fet que la massa d’aire molt càlid ha arribat primer per les cotes més altes.

 

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), 8 de les 145 estacions que té repartides per tot el territori amb més de 10 anys de dades van batre rècords de calor ahir dimarts, totes elles ubicades a punts elevats del Pirineu i del Montseny. Destaquen els 32º de Tagamanent, al Vallès Oriental, on s’ha igualat el rècord de l’any 1996. Aquesta és la taula dels rècords assolits dimarts en un mes de juny:

 

asd
 

Una onada de calor que pot batre molts rècords

Catalunya ja es troba immersa de ple en l’onada de calor que arribarà al seu punt àlgid entre dijous i divendres, però les temperatures extremes encara s’allargaran força dies, cosa que fa preveure rècords històrics. Gran part del territori es situarà al llarg de les properes 48 hores entre els 35º i 39º, si bé a punts de Ponent, vall de l’Ebre i altres zones de l’interior es poden assolir o superar els 40º. A la costa també se superaran els 30º amb molta xafogor.

 

En aquest sentit, Protecció Civil té activada l’alerta del pla PROCICAT per onada de calor i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té en alerta tot Catalunya els propers dies per temperatures extremes:

 

 

Les elevades temperatures en un mes de juny, totalment atípiques, i la prolongació de l’episodi durant força dies fan preveure una onada de calor històrica a casa nostra amb diversos rècords, també de nit, ja que quasi tot el territori registrarà mínimes pel damunt dels 20º o, localment, dels 25º. Aquesta situació extrema també serà molt important a gran part del Mediterrani occidental i en països centreeuropeus com ara França.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari