Els ruixats i les tempestes cauen a molts punts sense causar estralls

Les zones on més ha plogut ha estat al Pirineu, Prepirineu i a als Ports amb valors que molt puntualment superen els 50 litres

Els ruixats i les tempestes de les últimes hores i que van començar ahir dimecres a la tarda han caigut a diversos punts del país però no han causat estralls. On més intensitat han tingut les precipitacions ha estat sens dubte al Pirineu, Prepirineu i la zona dels Ports, però també ha plogut a molts altres llocs de forma més discreta, inclús a punts del litoral, especialment al de Tarragona.

Les tempestes han fet que la nit hagi estat de llamps i trons a molts punts del Pirineu, i puntualment, han anat acompanyades de calamarsa o d’una mica de pedra. En general, han caigut entre 1 i 10 litres, però a les zones on més ha plogut s’ha superat clarament aquesta xifra, arribant a voltar els 50 litres al Pirineu. 

Els ruixats i les tempestes van arribar ahir a la tarda i vespre per Ponent i han anat arribant bandes de precipitació per aquesta zona al llarg de la nit, afectant especialment el nord de Lleida i Ports. Independentment, a partir de mitja tarda es van anar formant tempestes intenses al Pirineu i Prepirineu.

Aquestes són algunes de les imatges que ens han deixat les tempestes: