dofí

Salven un dofí encallat a la platja al Delta de l’Ebre

L’animal va ser localitzar a la platja de la Punta de la Banya, al Delta de l’Ebre, on estava encallat a la sorra totalment esgotat després que intentés diverses vegades retornar a aigües obertes

Aquest dimarts un home que es trobava a la platja de la Punta de la Banya, ubicada al Delta de l’Ebre, va observar a la llunyania com un animal es movia en aigües poc profundes.  Semblava que estigués encallat a la sorra. En apropar-se, va veure que es tractava d’un dofí que es trobava esgotat després de diversos intents per retornar pel seu propi compte a mar obert.

En José Maria Domenech, sense pensar-s’ho dues vegades, va anar a socórrer l’animal per poder-lo retornar al seu medi.  Amb molta cura i amb paciència, va anar introduint el dofí en aigües més profundes, on pogués nedar lliurement i sortir de la zona on estava encallat.

Casos com aquests ens fan madurar i créixer com a societat, ajudant i socorrent aquells animals que ho necessiten, a diferència d’altres casos, totalment a l’altra cara de la moneda, on per la satisfacció i diversió personal es dediquen a maltractar, caçar o explotar-los.

Avisar sempre als experts

Tot i la bona voluntat d’aquest home que sense dubtar va socórrer el dofí, en aquests casos el més adient i el que recomanen les entitats i organismes especialitzats a socórrer la fauna, és trucar ràpidament aquests organismes per tal que siguin ells qui vagin a socórrer l’animal.

Aquestes entitats tenen el coneixement de com actuar davant d’aquests casos, per tal de tractar l’animal de la manera menys perjudicial i, en cas que es trobés en estat greu o ferit, tenen les eines i els mecanismes per tal d’actuar segons sigui el més adient.

També pots llegir...