La tempesta Andrea inicia la temporada d’huracans a l’Atlàntic nord

L’època d’aquests fenòmens severs comença oficialment el dia 1 de juny, però ja hem tingut el primer tast amb aquesta tempesta entre les Bahames i les Bermudes sense causar danys

Els huracans poden arribar a categoria 5 | Arxiu

Cada cop som més a prop de la temporada d’huracans a l’Atlàntic nord i aquests dies estem tenint el primer tastet amb la formació de la tempesta subtropical Andrea, que és, sens dubte, l’inici d’aquest període de fenòmens severs a tota la zona nord d’aquest oceà.

Segons informa el Centre Nacional d’Huracans dels Estats Units, l’Andrea es va formar el passat dilluns, 20 de maig, entre les Bahames i les Bermudes. Al llarg d’aquests dies ha anat intensificant la seva força assolint vents de fins a 65 quilòmetres per hora. No obstant, la tempesta s’ha mantingut a sobre del mar sense causar danys, ja que no ha tocat terra, i la previsió indica que, al llarg de les properes hores, tendirà a dissipar-se. 

Una tempesta inofensiva, preludi dels huracans més severs

Aquesta tempesta subtropical no ha representat cap mena d’amenaça pels Estats Units ni pels països del Carib, ja que, tan bon punt s’ha format, ha estat expulsada cap al nord a causa d’un front fred, zona on, sense prou energia per continuar en aigües més fredes, acabarà desapareixent. 

Més enllà d’aquesta anecdòtica tempesta que no ha tocat terra i que ha estat totalment inofensiva, el fenomen marca el tret de sortida de la gran temporada d’huracans a tot l’Atlàntic nord. Una dada important a destacar és que aquest és el cinquè any consecutiu que es forma una tempesta amb nom propi abans de l’inici oficial de la temporada d’aquests fenòmens severs, fixat al dia 1 de juny.

Això és, sens dubte, un indicatiu més que el canvi climàtic està modificant el comportament climatològic de tot el planeta. Seguint aquesta pauta i si fem cas del que ha anat passant els darrers anys, el 2019 estarà marcat per un període d’huracans molt més llarg, ja que la temporada comença d’hora i acabarà més tard del normal. Haurem de veure quins són els estats més afectats i els danys que acaben causant les fortes tempestes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari