URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Torna l’estiu per la Diada i cap de setmana, però per poc temps: Previsió Catalunya de l’11 al 13 de setembre

El cap de setmana llarg de l’11 de setembre vindrà marcat per un retorn de la calma i la calor després de la gota freda

Imatge d'un dia d'estiu al mar del Delta de l'Ebre
El sol i la calor d'estiu seran protagonistes aquest cap de setmana | Agustí Descarrega

La tarda i vespre de dijous ha estat ben moguda amb tempestes que han estat fortes i han arribat fins a la mateixa costa, provocant ventades, aiguats i fins i tot, algunes pedregades. Tanmateix, tot això s'acaba i el temps serà molt diferent de cara als pròxims tres dies del cap de setmana llarg de la Diada de l’11 de setembre després de la gota freda de les últimes jornades. El sol s’imposarà en general amb temperatures que seguiran pujant i que recuperaran màximes de ple estiu, però lluny de grans calorades. Només divendres hi podria haver encara nuvolades i alguns ruixats al nord del territori, en conjunt poca cosa. Tot plegat podria durar poc, ja que la setmana que ve tornarien alguns ingredients de principis de tardor.

Diada de l’11 de setembre

De cara al divendres festiu, 11 de setembre i Diada Nacional de Catalunya, el temps serà molt tranquil amb un bon sol al matí esmorteït tan sols per alguna boira matinal a l’interior. A partir del migdia i a la tarda creixeran noves nuvolades a punts de muntanya que tan sols deixarien alguns ruixats molt febles i aïllats al Prepirineu i interior del nord-est, amb intervals de núvols que arribaran a diversos punts de Barcelona i Girona.

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara una mica més i la majoria de màximes es mouran entre els 26º i 31º, si bé a Ponent i la vall de l’Ebre quedaran més altes. No obstant, a primera hora seguirà la fresca en conjunt.

Mapa de previsió a Catalunya l'11 de setembre del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres, Diada de l'11 de setembre a Catalunya | Catalunya Méteo

Dissabte 12 de setembre

El temps radiant es mantindrà el dissabte, 12 de setembre, amb sol en general i temperatures que encara poden pujar una mica més amb calor estiuenca arreu i xafogor que anirà un mica a més al litoral. Dia per aprofitar amb tan sols alguns intervals de núvols a les Terres de l’Ebre i nuvolades de tarda al Pirineu que, a tot estirar, deixaran algun ruixat molt aïllat.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de setembre del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 13 de setembre

Finalment, el diumenge 13 de setembre estarà marcat per una tònica calcada de temps i, inclús, les temperatures podrien tocar sostre, amb moltes màximes entre 27º i 33º, tot i que podrien fregar els 35º a Ponent i vall de l’Ebre. No obstant, les mínimes tan sols quedaran pel damunt dels 20º en llocs molt puntuals de la costa, deixant palès que l’estiu ja està en hores baixes. No s’esperen ruixats ni al Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de setembre del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Més canvis a la vista

Aquesta tònica de temps més aviat estiuenc es mantindrà en l’inici de la propera setmana, però entre dimarts i dijous arribarien canvis en forma de més ruixats i una nova baixada de les temperatures. Haurem d’anar seguint quina serà l’evolució d’aquests canvis, però està clar que la tardor ja truca a la porta des de fa dies.


Comentaris

envia el comentari