▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Nou front abans d’un cap de setmana més mogut i hivernal: Temps a Catalunya del 12 al 14 de febrer del 2021

Les pluges i el vent reapareixen divendres, però les TºC no baixaran fins al cap de setmana, alhora que arribaran més núvols i nous ruixats en diverses comarques

Imatge d'una nuvolada davant la costa de Barcelona
Els ruixats i els núvols cauran en algunes comarques aquest cap de setmana | Alfons Puertas

El temps es complica de cara a les properes hores i també durant una part del cap de setmana després d’un dijous molt plàcid i suau. Un nou front atlàntic arribarà divendres amb nous ruixats a diverses comarques, especialment de la meitat nord de Catalunya, mentre que al sud entrarà amb ganes el vent de mestral una jornada més.

Dissabte al matí la situació serà molt tranquil·la, encara amb temperatures semblants i força sol amb el permís d’algunes boires, però els núvols cada cop aniran a més al nord-est i a la costa i prelitoral de Barcelona, on al vespre ja es podrien escapar alguns plugims. Diumenge, dia de les eleccions, la situació encara serà més moguda en aquestes àrees, inclús a més punts de la costa, amb temperatures que baixaran clarament amb l’ambient més hivernal dels darrers dies.

Divendres 12 de febrer

El pas d’un nou front atlàntic aquest divendres, 12 de febrer, farà que els núvols vagin a més d’oest a est, més abundants com més al nord. Pel que fa a les precipitacions, arribaran xàfecs ja al matí i migdia per Ponent, Pirineu i Prepirineu, en general febles, mentre que a la tarda els més importants cauran a les comarques de Barcelona i Girona, on no es descarta inclús alguna tempesta de forma puntual. També seguiran els ruixats al voltant del Pirineu, mentre que a la resta no es descarta alguna gotellada, però poca cosa en general.

L’altra gran notícia del dia serà el vent de mestral que tornarà a bufar amb força a tota la meitat sud de Catalunya, especialment al Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Altiplà Central a partir del migdia. Compte perquè algunes ventades es mouran entre els 70 i 90 km/h. El vent ventilarà més els núvols en tota aquesta zona. Les temperatures es mantindran encara sense canvis, amb nit menys freda que l’anterior i migdia fresc o suau, màximes de 15º a 20º, més baixes al Pirineu, on la cota de neu se situarà al voltant dels 1.500 metres.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 13 de febrer

De cara al dissabte, 13 de febrer, el temps es tornarà a calmar i el vent de mestral que quedi al sud de Catalunya acabarà desapareixent. Hi haurà boires matinals a l’interior, però la jornada serà força assolellada amb tan sols el pas de bandes de núvols alts i prims. En definitiva, un dia aprofitable. Però compte amb les excepcions, i és que els vents marítims començaran a guanyar la partida a la costa i, al llarg del dia, els núvols aniran a més a Girona i costa i prelitoral de Barcelona, inclús amb algun plugim a partir del vespre.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de febrer del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Serà l’única excepció d’un dissabte força tranquil en conjunt i amb temperatures màximes que baixaran més, notarem una refrescada en general, amb molts valors entre 12º i 17º. Pocs canvis encara de nit.

Diumenge 14 de febrer

De cara al diumenge, 14 de febrer, i dia de les eleccions a tot Catalunya, sembla que el temps pot estar clarament més mogut, tot i que encara hi ha alguns dubtes en la previsió. El vent de llevant es reforçarà a la costa i farà que la nuvolositat sigui abundant a gran part del litoral i tot el nord-est, on el dia serà força gris. S’esperen ruixats o plugims en qualsevol moment del dia, especialment entre les comarques de Barcelona i Girona, en principi poca cosa.

Atenció perquè les temperatures baixaran més, però el descens serà especialment marcat al nord-est, on la cota de neu pot moure’s tan sols entre els 700 i 900 metres nevant de nou al Pirineu de Girona i, inclús, a zones elevades de tot el nord-est, com ara al Montseny. Les màximes voltaran tan sols els 10º en aquesta àrea del territori amb ambient de ple hivern. Núvols més trencats amb més sol i bonança cap a Ponent, Pirineu de Lleida i zones del sud.

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de febrer del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Sembla que la setmana que ve començarà encara una mica moguda i freda, però les temperatures remuntaran ràpidament. No es veuen grans fredorades ni pluges generals a la vista de moment.


Comentaris

envia el comentari