Imatge d'una sortida de sol entre boira a Tona, Osona

Cap de setmana atípicament d’estiu a l’espera del pic de calor: Temps a Catalunya del 13 al 15 de maig

Les TºC encara pujaran més amb màximes al voltant dels 30º a diversos punts. Pols en suspensió, força sol i tan sols algun ruixat de tarda aïllat

Les temperatures continuaran sent les clares protagonistes de cara a un cap de setmana clarament per aprofitar. Encara pujaran més i la calor serà intensa, gairebé d’estiu al migdia, amb valors atípicament elevats per l’època. Estem parlant de màximes que es mouran en general entre els 26º i 31º, fins i tot més altes a Ponent i interior de l’Ebre.

Un ambient massa càlid a aquestes alçades de l’any que anirà acompanyat de força sol, però amb alguns elements a tenir en compte. Hi haurà pols en suspensió i creuaran algunes bandes de núvols alts i prims que enterboliran un cel a estones mig marronós. Creixeran més nuvolades de tarda que, fins al vespre, poden deixar alguns ruixats a punts del Pirineu i de Ponent.

També seguiran apareixent algunes boires costaneres, on la calor quedarà més frenada. Aquesta calorada es mantindrà la setmana que ve, quan els termòmetres poden tocar sostre amb estiu encara més intens. No es veuen pluges per enlloc, més enllà dels xàfecs de tarda que, depenent de la tarda, poden ser més o menys aïllats.  

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 13 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 13 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Divendres 13 de maig

Pel que fa al divendres, 13 de maig, esperem una jornada marcada per la calor i la bonança amb màximes de 26º a 31º. Tot i això, hi haurà algunes pinzellades de núvols prims, boires puntuals en trams de la costa i més pols en suspensió. Creixeran nuvolades de tarda al Pirineu que deixaran alguns ruixats dispersos.

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de maig del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 14 de maig

De cara al dissabte, 14 de maig, la situació meteorològica serà molt similar i, fins i tot, poden pujar més les temperatures. Moltes màximes es mouran de nou entre els 26º i 31º, però a Ponent i a l’interior de l’Ebre es poden assolir els 33º puntualment. Tot plegat amb força sol, pols en suspensió, núvols prims, boires costaneres i algun ruixat de tarda/vespre al Pirineu i Ponent.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 de maig del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 15 de maig

Finalment, el diumenge 15 de maig mantindrem una situació molt semblant amb calma i calor atípica per l’època. Pinzellades de núvols prims, cel enterbolit per pols en suspensió i algun ruixat de tarda i vespre despistat al Pirineu o Ponent. Una nova jornada per aprofitar a l’espera que la setmana vinent aquest ambient estiuenc toqui sostre.