URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Arriba el canvi de temps més contundent de l'estiu a Catalunya: Previsió a Catalunya del 28 al 30 d'agost

Dissabte tindrem les temperatures més baixes d'aquest estiu i farà una fresca inusual arreu durant el dia

Imatge d'un llamp caient a la muntanya de Montserrat
Els ruixats i les tempestes aniran a més i podran ser fortes a molt fortes la nit de divendres a dissabte | Collmeteo

El canvi de temps tan radical que fa dies que anunciem ens començarà a afectar a partir d'aquest pròxim divendres, 28 d'agost, amb més xàfecs i tempestes de tarda, però encara amb un matí tranquil i xafogós amb calor pesada a moltes comarques. La gran refrescada no arribarà fins a la nit de divendres a dissabte i, molt probablement, de cara a dissabte tindrem els valors més baixos de tot l'estiu d'enguany.

Les temperatures del pròxim cap de setmana, recordaran més a principis d'octubre que no pas a finals d'agost i, tot plegat, vindrà acompanyat també de ruixats i tempestes que podran ser intensos, acompanyats de fenòmens severs i podran afectar a molts punts de Catalunya, inclosa la costa. 

Divendres 28 d'agost

Aquest divendres, seguirà el temps plenament estiuenc, però serà a partir de la tarda d'aquesta mateixa jornada quan els ruixats i les tempestes ja aniran a més afectant molts punts del Pirineu i gran part de l'interior del país de cara a últimes hores. Tot i això, les temperatures encara no baixaran gaire i seguirà fent força calor a molts indrets durant el dia, amb xafogor i ambient molt carregat a la costa.

Nit entretinguda

No serà fins a la nit, quan notarem la refrescada a tot Catalunya, alhora que les pluges i les tempestes també es generalitzaran a molts indrets progressant de nord a sud i avançant de sud-oest a nord-est. Durant la matinada de divendres a dissabte, les tempestes ja podrien ser fortes al voltant del litoral i prelitoral central, puntualment amb fenòmens severs o alguna pedregada. Acabarà plovent, poc o molt, a pràcticament tot Catalunya. Les àrees de l'interior de les terres de l'Ebre i el pla de Lleida, és on plourà menys.  En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat avisos per intensitat i acumulació de precipitacions destacables: 

Dissabte 29 d'agost

Després d'una nit que podria ser d'aiguats a molts trams de la costa, dissabte, 29 d'agost, la inestabilitat no anirà a menys i es manifestarà a molts indrets encara durant bona part de la jornada en forma de ruixats i tempestes, puntualment fortes, però preferentment en les mateixes àrees, comarques de Barcelona, Girona i nord de Tarragona

Serà un dia força caòtic, tapat arreu i inestable, però no estarà plovent tota la jornada sense parar. Tot plegat amb un ambient més típic de tardor que no pas d'estiu. Gran part de Catalunya quedarà amb màximes per sota dels 25ºC, fins i tot, en alguns indrets del nord de Girona o Barcelona, podrien quedar per sota dels 20ºC.

Nit de tardor a l'agost

La nit de dissabte a diumenge i la de diumenge a dilluns seran molt més fresques, fins i tot, fredes en alguns indrets. Tindrem els valors més baixos de tot aquest estiu fins al moment. Les temperatures baixaran dels 20ºC a tot el litoral, ciutat de Barcelona inclosa, i fins i tot, en alguns indrets, podrien quedar per sota dels 15ºC. Tanmateix, del prelitoral cap a l'interior se situaran entre els 8ºC i els 14ºC a gran part de Catalunya. Temperatures més típiques de tardor que d'estiu.

Possible nevada de finals d'estiu al Pirineu

La massa d'aire que entrarà és molt freda, arrenca pràcticament del nord de les Illes Britàniques i això farà que les precipitacions puguin ser en forma de neu a les cotes més altes del Pirineu. No s'espera una gran nevada però localment si que es podrien acumular de 5 a 10 cm als cims del vessant nord de la serralada i es convertiria en la primera nevada testimonial des de la primavera.

Diumenge 30 d'agost

El diumenge, penúltim dia d'agost, ja farà molt més sol arreu, però les temperatures no es recuperaran gaire. L'ambient que respirarem serà de 'glòria' tenint en compte que serem a 30 d'agost. Farà fresca a tot Catalunya de bon matí i durant la tarda només es superaran els 25 o 26ºC als indrets més càlids de l'interior.

Tot i això, a la tarda, de nou, es repetiran tempestes i xàfecs a les comarques de Girona i Barcelona que podrien descarregar de nou amb força, fins i tot, deixant localment alguna calamarsada o pedregada. Dilluns i en dies posteriors, tornaríem a recuperar l'ambient més propi per les dates amb un temps molt més assolellat.


Comentaris

envia el comentari