Imatge d'un matí gèlid d'hivern

Compte amb el fred atípic arreu i el vent en alguns punts aquest cap de setmana

Les TºC seran especialment baixes de nit amb glaçades a l’interior. De dia hi haurà pocs canvis i la tramuntana serà molt forta a l’Empordà. Força calma a l’espera de possibles canvis

El temps d’aquestes últimes hores ha estat clarament marcat pel fredhivernal que ha arribat de cop. Unes temperatures atípiques per l’època, més pròpies de desembre, que es mantindran aquest primer cap de setmana de novembre. De nit farà fred de ple hivern arreu amb glaçades a l’interior i al migdia seguirem igual, amb sensació fresca.

Tot plegat amb força sol, calma i boires, però fins dissabte pot nevar feblement a la cara nord de Pirineu a 1.200 metres. El mestral bufarà moderat tot el cap de setmana a l’Ebre, i la tramuntana serà més destacada a l’Empordà. Atenció perquè la ventada pot anar a més i ser violenta al nord de l’Alt Empordà amb molt mala mar.

Tenim un ull posat a la profunda borrasca mediterrània que afectarà sobretot les Balears. Alguns mapes indiquen que, a principis de setmana, podria empitjorar i generar un ‘Medicane’, un minihuracà mediterrani. S’haurà d’anar seguint amb atenció, i no es descarta que, de resquitlló, pugui fregar Catalunya més endavant.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 de novembre del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 5 de novembre

Pel que fa al divendres, 5 de novembre, al matí hi haurà boires a l’interior i alguns núvols baixos al litoral i prelitoral de Barcelona. Tot plegat anirà a menys i la jornada serà força assolellada, amb el permís d’algunes bandes de núvols inofensives a la costa. Ja no s’esperen xàfecs de tarda, però a la cara nord del Pirineu s’espera nuvolositat amb nevada feble fins als 1.200 metres.    

Les temperatures es mantindran semblants i repetirem una nit i primeres hores molt fredes. Tornarà a glaçar a molts punts de l’interior amb ambient hivernal i la majoria de mínimes de 1º a 6º. De dia també seguirà l’ambient massa fresc per l’època amb les màximes més altes de 13º a 18º i vent a l’Empordà i Ebre.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de novembre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 6 de novembre

De cara al dissabte, 6 de novembre, seguirem amb una situació molt semblant. Ens llevarem amb fred de ple hivern i glaçades i el migdia tornarà a ser fresc. El sol radiant dominarà arreu amb el permís d’algunes boires matinals i poc més.

No obstant, hi haurà més intervals de núvols a la cara nord del Pirineu amb alguna nevada feble a 1.200 metres. Atenció amb el vent, seguirà manxant amb força la tramuntana a l’Empordà i bufarà mestral més moderat a l’Ebre. Més intervals de núvols a la cara nord del Pirineu

Mapa de previsió a Catalunya el 7 de novembre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 7 de novembre

Finalment, el diumenge 7 de novembre no s’esperen precipitacions, però a últimes hores poden arribar ruixats al nord-est. Tot i això, augmentaran els intervals de núvols, que es combinaran amb el sol sense més complicacions. Les temperatures es mantindran semblants amb fred per l’època sobretot de nit i mestral i tramuntana, fins i tot més violenta a l’Empordà.

Com explicàvem al principi, haurem d’estar pendents d’aquesta borrasca mediterrània que pot derivar en un ‘Medicane’. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció i veure si finalment ens arribaran algunes pluges la setmana vinent.