Torna la calma i la primavera: previsió pel 13 de febrer a Catalunya

Els núvols aniran clarament a menys i el sol s’anirà imposant en general. Les temperatures pugen arreu amb ambient poc hivernal al migdia

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

El temps es torna a calmar aquest dijous, 13 de febrer, després de l’ambient hivernal de dimecres, dia en què hem tingut molts núvols i plugims i ruixats febles dispersos a diverses comarques amb temperatures clarament més baixes. Després de tot plegat, el sol s’anirà imposant i els termòmetres remuntaran clarament al migdia amb valors gairebé primaverals, si bé de nit farà més fred i a primera hora ens haurem d’abrigar una mica més tan sols.

Torna el temps tranquil

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols aniran a menys, tot i que al matí encara n’hi haurà alguns, sobretot a zones de muntanya, meitat sud i Ponent, així com algunes boires. El sol s’anirà imposant per tot arreu i la jornada serà molt tranquil·la, inclús plàcida a partir del migdia a gran part de Catalunya.

No obstant, a la tarda els núvols baixos tornaran a augmentar al nord-est del territori sense més conseqüències. Tan sols es mantindrà la nuvolositat més compacta a la cara nord del Pirineu, on s’escaparan alguns ruixats febles. A la resta no s’hi espera pluja.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, aniran clarament cap amunt després de la baixada del dimecres, amb un retorn de l’ambient més aviat primaveral que no pas de febrer. Aquest ascens es notarà especialment al litoral i prelitoral, on les màximes es mouran entre els 17º i 22º. A la resta se situaran de 14º a 19º, més baixes al Pirineu.

Pel que fa a les mínimes, seran semblants o baixaran en general amb fred moderat a primera hora. Les glaçades febles poden reaparèixer en alguns punts de l’interior. Molts valors nocturns entre els 6º i 11º al litoral, de 4 a 9 al prelitoral, comarques de Girona i gran part de l’interior, de 0º a 5º a la depressió Central i Prepirineu i glaçades al Pirineu per sota dels 0º.

L’hivern s’allunya a poc a poc

De cara als següents dies, el temps s’espera molt tranquil amb força sol i temperatures que es mantindran similars amb ambient pre-primaveral, si bé divendres hi haurà més núvols baixos a la costa que faran baixar els termòmetres. La setmana vinent poden haver-hi canvis, però res fa pensar en fredorades ni temporals a llarg termini. Sembla que l’hivern va marxant a poc a poc. 

El temps a Barcelona

Clara millora del temps a la capital catalana amb sol que s’anirà imposant aquest dijous sense pluja. Temperatures que remunten de forma contundent al migdia amb màximes properes als 20º.

El temps a Tarragona

El temps també millora a la ciutat de Tarragona on, si bé al matí hi haurà més núvols, el sol acabarà sent el protagonista amb temperatures que també remunten al migdia i es rondaran els 20º.

El temps a Girona

També millora la situació meteorològica a Girona aquest dijous amb força sol durant la primera meitat del dia i augment dels intervals de núvols a la tarda sense precipitacions. Temperatures cap amunt.

El temps a Lleida

El dijous començarà amb molts núvols a Lleida però el sol s’acabarà imposant. No s’espera pluja i les temperatures es mantindran semblants o pujaran tan sols una mica, arribant a fregar els 20º al migdia.

El temps a Sabadell

Jornada molt tranquil·la també a la co-capital del Vallès Occidental, on els núvols deixaran pas al sol sense precipitacions i les temperatures pujaran clarament al migdia amb força bonança per l’època.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana tindrem un temps molt calmat amb sol que s’anirà imposant al llarg de la jornada i temperatures que també pujaran, si bé a primera hora farà una mica més de fred.


Comentaris

envia el comentari