Imatge d'un arc de Sant Martí davant de la platja de Tossa de Mar

El temps mogut i canviant ja té data de caducitat: Previsió a Catalunya el dijous 13 de maig del 2021

A l’espera d’un ambient més estiuenc, abans rebrem una nova tongada de ruixats i tempestes amb temperatures un pel més frenades en alguns punts

De cara a aquest dijous, 13 de maig, i, de fet, les 48 hores vinents, el temps encara es mantindrà força inestable i insegur, però ja té les hores comptades. Tot i això, durant les primeres hores del dia, encara no notarem cap canvi i tindrem força estones de sol amb algunes bandes de núvols i no es descarta alguna gotellada cap a la Costa Brava.

Serà doncs, havent dinat quan els efectes d’un nou front atlàntic que arribarà a la península ens deixarà nous ruixats  a casa nostra, sobretot entre la tarda, vespre i nit de dijous. Es desplaçaran d’oest a est del territori descarregant puntualment de manera intensa i acompanyats de tempesta a les comarques de Lleida, Pirineu, Prepirineu i més ocasionalment arribaran a la resta del territori. Encara es notaran algunes ventades i temperatures un pel cap avall.

Tot plegat a l’espera d’un  nou canvi de temps, que sembla que es va confirmant, i que ens deixarà un cap de setmana força plàcid amb tan sols alguns moments de paraigua cap al nord i un augment notable dels termòmetres. Així doncs, possiblement s’acabaran enregistrant moltes màximes al migdia per damunt dels 25 ºC o fins tot, es podran arribar a fregar els 30 ºC cap a les comarques de Ponent i sud. En aquest sentit, tot indica que el temps més insegur ja té data final.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més moviment de cara al tard

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dijous tindrem alguns canvis  sobretot de cara a últimes hores de la tarda, vespre i nit amb forma de ruixats dispersos, però puntualment intensos i acompanyats de tempesta. Aquests escombraran el territori d’oest a est, provinents d’un nou front atlàntic que arribarà a la península.

Així doncs, serà havent dinat, quan s’espera que augmenti la inestabilitat, amb més núvols que deixaran gran part del cel cobert i precipitacions a les comarques de Ponent, trams del Pirineu, Prepirineu i, de manera més ocasional, arribaran a altres sectors de la Catalunya Central i prelitoral amb el pas de les hores. La cota de neu rondarà els 1.800 i 2.000 metres.

No obstant, a primera hora tindrem força estones de sol  amb el pas d’algunes traces de núvols alts com a senyal del canvi de temps i intervals de núvols baixos en sectors de Girona i la Costa Brava, que de fet podran deixar alguna gotellada al llarg del matí. El vent es deixarà sentir amb algunes ratxes intenses a les Terres de l’Ebre, a l’Empordà i sectors del prelitoral i façana litoral.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 13 de maig del 2021
Mapa de previsió per dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 13 de maig del 2021
Mapa de previsió per dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Termòmetres lleugerament cap avall

Si ens fixem en les temperatures, seguiran força similars amb alguns petits alts i baixos poc destacables. Les màximes seran semblants o lleugerament més baixes, en especial a les comarques de Girona, mentre que les mínimes, per l’efecte dels núvols, quedaran un pèl més altes cap a l’est. En conjunt, molts valors a l’hora de dinar rondaran els 20 ºC i 24 ºC. Així mateix, serà recomanable vestir-se a capes, com una ceba, d’aquesta manera, ens serà més fàcil treure’ns del damunt quan ho necessitem aquelles peces de roba de més, que ens haurem posat per no passar fred a primera hora.

Amb els ulls posats a una nova calorada

Segons indiquen alguns mapes, estem altra vegada a les portes d’una nova calorada i de viure un nou episodi més aviat d'estiuet. Així doncs, sembla que de cara al cap de setmana tindrem un ambient força plàcid arreu amb el permís d’alguns ruixats al nord i amb temperatures que tiraran notablement cap amunt. En aquest sentit, molts valors a l’hora de dinar tornaran a rondar els 22 ºC i 28 ºC, o fins i tot, no es descarta que s’acabin assolint novament els 30 ºC en alguns sectors de Ponent i sud. No obstant, els termòmetres quedaran un pèl més frenats a prop de la costa, o fins i tot, podran baixar de manera feble.

Abans, però, d’aquest nou canvi de temps, haurem de pagar el peatge d’un  temps més insegur amb ruixats a més comarques  durant el dijous i divendres, ventades als dos extrems del territori i temperatures que faran un pas enrere