Clara millora i l’hivern ens torna a dir adeu: Temps a Catalunya el dijous 27 de febrer del 2020

El vent fort de les últimes hores anirà a la baixa, però no acaba de desaparèixer. Les temperatures remunten arreu amb ambient suau al migdia

Mapa de previsió a Catalunya el 27 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

El temps millora aquest dijous, 27 de febrer, després de les ventades del dimecres que, en alguns casos han estat fortes, sobretot a les comarques de Tarragona, on s’han superat els 100 km/h amb algunes incidències en nombroses ocasions. El vent ja va a la baixa, tot i que es reforçarà al migdia a zones elevades de l’interior. Sol amb alguns intervals de núvols en conjunt i poques excepcions, amb la previsió que l’ambient primaveral s’imposi els propers migdies. 

Vent a la baixa, però encara amb alertes

La ventada de les últimes hores encara pot deixar algunes ràfegues fortes de matinada, però dijous ja no es repetirà el temporal al sud del territori. No obstant, el vent de l’oest no acabarà de desaparèixer i al migdia tornarà a agafar embranzida, en general de forma moderada, però a les zones elevades de l’interior es poden registrar ràfegues fortes d’entre 70 i 90 km/h. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté l’alerta groga a les comarques de la Conca de Barberà, la Segarra i l’Anoia:

Mapa d'alertes per fort vent a Catalunya el 27 de febrer del 2020
Mapa d'alertes per fort vent aquest dijous | Meteocat

Força sol amb algunes excepcions

Pel que fa a l’estat del cel, el sol serà el gran protagonista de la jornada, però hi haurà intervals de núvols arreu, especialment d’alts i prims, que localment poden enterbolir el cel. Els més abundants els tindrem al matí, i no acabaran de marxar del nord-est, on fins a mig matí hi poden caure gotellades o algun ruixat feble. També seguirà la nuvolositat al Pirineu, amb precipitacions dèbils a la cara nord  i cota de neu pujant fins als 1.800 metres al llarg del dia.

Més fred de nit, però molta bonança al migdia

Si ens fixem en les temperatures, pujaran en general, tot i que es mantindran semblants a la costa de Barcelona, on dimecres ja han remuntat. La majoria de màximes se situaran entre els 15º i 20º amb un ambient molt poc hivernal, si no que més propi de març. Quedaran més curtes al Pirineu.

De nit sí que farà fred més hivernal amb glaçades al Pirineu i en alguns punts interiors. La majoria de mínimes es mouran de 5º a 10º a la costa, entre 1º i 6º al prelitoral, entre -1º i 4º a l’interior i sota zero al Pirineu.

Més primavera, però nous canvis a la vista

De cara a les següents jornades, el temps estarà força tranquil amb ambient més aviat primaveral als migdies. No obstant, diumenge baixen clarament les temperatures i dilluns podrien arribar precipitacions a la majoria de comarques, tot i que sembla seria un canvi força passatger i poc important. Els termòmetres viuran en una muntanya russa a partir de llavors. 

El temps a Barcelona

Temps atípicament càlid al centre del dia a la capital catalana amb força sol, alguns intervals de núvols i vent entre fluix i moderat de ponent. Força calma que durarà també de cara als propers dies.

El temps a Tarragona

El vent va clarament a la baixa a les comarques de Tarragona després de les ventades del dimecres. No obstant, no desapareixerà i seguirà manxant moderat de component oest. Temperatures cap amunt amb sol.

El temps a Girona

El temps també millora a la capital gironina amb núvols que cada cop estaran més trencats i, tot i algun ruixat a primera hora, no s’hi esperen precipitacions. Temperatures cap amunt amb bonança al migdia.

El temps a Lleida

El vent també va a la baixa a la ciutat de Lleida, tot i que no desapareix. Les temperatures pujaran al migdia però baixen de nit, amb força sol durant el dia tot i el pas de bandes de núvols alts i prims.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà molt tranquil amb força sol, restes de vent i temperatures que es mantenen suaus al migdia. Jornada més de març que no pas de febrer.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana, el temps també vindrà marcat per un domini de l’ambient assolellat, vent entre fluix i moderat de l’oest i més fred de nit però molta bonança al migdia.


Comentaris

envia el comentari