Segueix la calor arreu amb més tempestes de tarda al Pirineu: Temps a Catalunya el dijous 28 de maig del 2020

Les TºC tornaran a superar els 30ºC a més punts de l'interior i les nuvolades i xàfecs afectaran més zones pirinenques

Imatge d'un cumulus congestus a la plana de Vic
El sol s'alternarà amb ruixats de tarda i nuvolades al Pirineu | Arxiu

El temps seguirà molt tranquil aquest dijous, 28 de maig. L'única petita novetat seran els ruixats de tarda al Pirineu, que aniran a més. Aquest fet farà que les temperatures quedin més frenades a les comarques pirinenques, però fora d'aquestes àrees, es mantindran sense canvis, i també podrien baixar lleugerament al litoral, ja que les marinades de sud seran més intenses al litoral i podrien deixar els termòmetres més frenats arran de costa.

Segueix la monotonia de temps

De cara a aquest dijous, 28 de maig, ens llevarem amb un temps assolellat, però amb un ambient més fresc a primeres hores. Pel que fa a l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt en una nova jornada radiant. Les nuvolades de tarda creixeran amb més ganes i a més zones de muntanya, arribant algunes restes d’intervals de núvols a la mateixa costa en algunes ocasions. Tanmateix, els ruixats i tempestes es concentraran al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Lleida.

Previsió a Catalunya per aquest pròxim dijous 28 de maig
Previsió de símbols per aquest pròxim dijous a Catalunya | Catalunya Diari

Al llarg de la tarda, les nuvolades del Pirineu i Prepirineu deixaran ruixats intensos que podrien arribar al Prepirineu de cara al vespre, quan baixaran les temperatures notablement. El sol seguirà dominant a gran part de Catalunya fins a últimes hores del dia. Els termòmetres quedaran frenats al litoral on les marinades prendran protagonisme.

Les tempestes aniran a més

En dies posteriors, el sol i la calor seguiran sent els clars protagonistes, però entre divendres i el cap de setmana, tot i que pujaran més les temperatures, les nuvolades de tarda també creixeran amb més força a molts indrets i els xàfecs apareixeran a més punts de muntanya, amb ruixats al Pirineu i Prepirineu que, puntualment, poden aparèixer també a més zones de l’interior del nord-est, així com també la meitat nord de Catalunya.  

El temps a Barcelona

Les marinades de sud es reforçaran una mica aquest dijous a la capital catalana amb temperatures que es mantindran semblants amb una sensació més fresca arran de mar. Força sol en general.

El temps a Tarragona

Més intervals de núvols al matí i més sol a partir de migdia en un dia molt tranquil. Les temperatures experimentaran pocs canvis amb ambient molt agradable o càlid al migdia en conjunt.

El temps a Girona

El vent de sud mantindrà les temperatures elevades a les comarques de Girona aquest dijous. El sol dominarà sense descartar alguns intervals de núvols baixos puntuals. No s’esperen precipitacions.

El temps a Lleida

A la ciutat de Lleida també hi haurà més intervals de núvols aquest dijous, sobretot a primera hora i al vespre, tot i que, en principi, no s’hi espera cap gotellada. Tot plegat combinat amb sol i temperatures màximes al voltant dels 30ºC.

El temps a Sabadell

El temps seguirà molt assolellat i calorós a la co-capital del Vallès Occidental. El sol tornarà a dominar gran part de la jornada amb temperatures que tornaran a superar els 25ºC una jornada més.

El temps a Terrassa

El temps seguirà molt assolellat i calorós a també a l'altre co-capital del Vallès Occidental. El sol s'imposarà tot el dia amb temperatures que tornaran a quedar al voltant dels 25ºC.


Comentaris

envia el comentari