ARA MATEIX

💉 La por al coronavirus paralitza Itàlia amb mesures excepcionals

ÚLTIMA HORA

❗ Activat el protocol per possible coronavirus al País Basc

Sense fredorades ni temporals a la vista: segueix la calma hivernal

Aquest dijous, 6 de gener, es mantindran les temperatures normals per l’època amb sol arreu però més núvols baixos al sud de la costa sense pluges
Mapa de previsió per aquest dijous | CATALUNYA MÉTEO

 

 

Les temperatures típiques per l’època, que han arribat per fi aquestes últimes hores després de dies amb ambient primaveral, continuaran de cara a aquest dijous, 6 de febrer, amb força fred de nit i a primera hora i màximes fresques. El sol dominarà, però arribaran més núvols pel sud de Catalunya i el vent es reforçarà al nord-est. No es veuen ni pluges ni fredorades a la vista.

 

Fred normal per l’època

Pel que fa a les temperatures, a primera hora tocar-a abrigar-se de valent un dia més, ja que es repetiran les glaçades febles a punts de l’interior i del prelitoral i gran part del territori estarà clarament per sota dels 10º. La majoria de mínimes se situaran entre els -2º i 4º, amb glaçades més intenses al Pirineu, mentre que a la costa i prelitoral sud hi haurà entre 3º i 8º.

 

Si ens fixem en les màximes, es mantindran idèntiques a les del dimecres amb la majoria de valors entre 13º i 18º a la costa i prelitoral i de 9º a 14º a la resta del territori. Un ambient força típic d’un dia anticiclònic d’hivern, lluny dels més de 20º de jornades anteriors.

 

Més núvols al sud i vent al litoral nord

Pel que fa a l’estat del cel, seguirà la calma absoluta amb força sol en conjunt, inclús amb dia radiant a la majoria de comarques. No obstant, hi haurà petites excepcions, especialment a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, on els núvols baixos aniran a més i deixaran un cel variable sense pluja. Aquests núvols s’estendran més cap al nord de la costa a la tarda i vespre. També hi haurà algunes boires matinals a punts de l’interior.

 

A més, hi haurà bandes de núvols alts i prims inofensius a les comarques de Girona. D’altra banda, el vent del sud i sud-oest es reforçarà a la tarda a la costa i prelitoral del nord de Barcelona i de Girona, sense descartar algun cop puntualment fort.

 

Cap de setmana plàcid

Sembla que els temporals i les fredorades seguiran ben lluny de casa nostra de cara a les properes jornades, garantint un cap de setmana molt plàcid i de temps ben tranquil, si bé entre divendres i dissabte els intervals de núvols es faran més freqüents arreu sense més conseqüències. Temperatures semblants o pujant una mica el cap de setmana, amb la previsió que els dies següents puguin pujar clarament de nou.

 

El temps a Barcelona

Si ens fixem en el temps a la capital catalana, s’espera una jornada molt plàcida dijous amb el sol com el clar dominador i temperatures sense canvis. No obstant, bufarà més vent a la tarda. S’hi espera una mínima de 8º i una màxima de 16º.

 

El temps a Tarragona

Calma absoluta també a la ciutat de Tarragona, tot i que els núvols baixos aniran a més al llarg del dia, sobretot a la tarda, però sense més conseqüències. S’hi espera una mínima de 7º i una màxima de 17º.

 

El temps a Girona

Molta tranquil·litat a la capital gironina aquest dijous amb sol en general combinat amb el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims. Farà vent a la tarda. Les temperatures es mantindran semblants amb una mínima de 3º i màxima de 15º. Caldrà abrigar-se bé a primera hora.

 

El temps a Lleida

Pel que fa a la ciutat de Lleida, temps molt tranquil també amb sol radiant durant tot el dijous i força fred a primera hora, amb més bonança al migdia. S’hi espera una mínima de tan sols 1º i una màxima de 15º.

 

El temps a Sabadell

Si ens fixem en el temps a la co-capital del Vallès Occidental, s’espera un dijous molt tranquil amb sol i temperatures fredes a primera hora. S’hi espera una mínima de 4º i una màxima de 15º.

 

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana hi haurà un temps molt tranquil amb el sol com a gran protagonista dijous. Fred a primera hora amb una mínima de 3º i una màxima prevista al centre del dia de 14º.