Sense fredorades ni temporals a la vista: segueix la calma hivernal

Aquest dijous, 6 de gener, es mantindran les temperatures normals per l’època amb sol arreu però més núvols baixos al sud de la costa sense pluges

Mapa de símbols per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | CATALUNYA MÉTEO

Les temperatures típiques per l’època, que han arribat per fi aquestes últimes hores després de dies amb ambient primaveral, continuaran de cara a aquest dijous, 6 de febrer, amb força fred de nit i a primera hora i màximes fresques. El sol dominarà, però arribaran més núvols pel sud de Catalunya i el vent es reforçarà al nord-est. No es veuen ni pluges ni fredorades a la vista. 

Fred normal per l’època

Pel que fa a les temperatures, a primera hora tocar-a abrigar-se de valent un dia més, ja que es repetiran les glaçades febles a punts de l’interior i del prelitoral i gran part del territori estarà clarament per sota dels 10º. La majoria de mínimes se situaran entre els -2º i 4º, amb glaçades més intenses al Pirineu, mentre que a la costa i prelitoral sud hi haurà entre 3º i 8º.

Si ens fixem en les màximes, es mantindran idèntiques a les del dimecres amb la majoria de valors entre 13º i 18º a la costa i prelitoral i de 9º a 14º a la resta del territori. Un ambient força típic d’un dia anticiclònic d’hivern, lluny dels més de 20º de jornades anteriors.

Més núvols al sud i vent al litoral nord

Pel que fa a l’estat del cel, seguirà la calma absoluta amb força sol en conjunt, inclús amb dia radiant a la majoria de comarques. No obstant, hi haurà petites excepcions, especialment a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, on els núvols baixos aniran a més i deixaran un cel variable sense pluja. Aquests núvols s’estendran més cap al nord de la costa a la tarda i vespre. També hi haurà algunes boires matinals a punts de l’interior. 

A més, hi haurà bandes de núvols alts i prims inofensius a les comarques de Girona. D’altra banda, el vent del sud i sud-oest es reforçarà a la tarda a la costa i prelitoral del nord de Barcelona i de Girona, sense descartar algun cop puntualment fort.

Cap de setmana plàcid

Sembla que els temporals i les fredorades seguiran ben lluny de casa nostra de cara a les properes jornades, garantint un cap de setmana molt plàcid i de temps ben tranquil, si bé entre divendres i dissabte els intervals de núvols es faran més freqüents arreu sense més conseqüències. Temperatures semblants o pujant una mica el cap de setmana, amb la previsió que els dies següents puguin pujar clarament de nou.

El temps a Barcelona

Si ens fixem en el temps a la capital catalana, s’espera una jornada molt plàcida dijous amb el sol com el clar dominador i temperatures sense canvis. No obstant, bufarà més vent a la tarda. S’hi espera una mínima de 8º i una màxima de 16º.

El temps a Tarragona

Calma absoluta també a la ciutat de Tarragona, tot i que els núvols baixos aniran a més al llarg del dia, sobretot a la tarda, però sense més conseqüències. S’hi espera una mínima de 7º i una màxima de 17º.

El temps a Girona

Molta tranquil·litat a la capital gironina aquest dijous amb sol en general combinat amb el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims. Farà vent a la tarda. Les temperatures es mantindran semblants amb una mínima de 3º i màxima de 15º. Caldrà abrigar-se bé a primera hora. 

El temps a Lleida

Pel que fa a la ciutat de Lleida, temps molt tranquil també amb sol radiant durant tot el dijous i força fred a primera hora, amb més bonança al migdia. S’hi espera una mínima de tan sols 1º i una màxima de 15º.

El temps a Sabadell

Si ens fixem en el temps a la co-capital del Vallès Occidental, s’espera un dijous molt tranquil amb sol i temperatures fredes a primera hora. S’hi espera una mínima de 4º i una màxima de 15º.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana hi haurà un temps molt tranquil amb el sol com a gran protagonista dijous. Fred a primera hora amb una mínima de 3º i una màxima prevista al centre del dia de 14º.


Comentaris

envia el comentari