Imatge d'una sortida de sol a Calella de Palafrugell

Arriba sobtadament l’estiuet amb molta calma i fins a 25ºC: Temps a Catalunya el dijous 7 d’abril del 2022

El vent reescalfat de ponent dispararà les TºC, sobretot al Pirineu, costa i prelitoral, i especialment al sud. No s’esperen precipitacions en una jornada marcada pel sol

La primavera ha tornat i farà un nou i gran salt endavant de cara a aquest dijous, 7 d’abril. En aquest sentit, el vent de ponent reescalfat bufarà lleugerament i dispararà els termòmetres ben amunt. L’ascens més clar el notarem al litoral, prelitoral i Pirineu, i la majoria de màximes es mouran entre els 18º i 23º.

No obstant, a punts del terç sud de Catalunya, bàsicament Ebre i sud de Ponent, ja podem assolir els 25ºC. Una jornada fins i tot massa càlida per l’època i d’estiuet que deixarà veure mànigues curtes a molts punts. Tan sols al Pirineu quedaran lleugerament més curts els termòmetres.

Canvi radical d’ambient en comparació amb dies enrere que anirà acompanyat de sol en conjunt. Tan sols hi haurà algunes bandes de núvols passatgeres i inofensives, així com vent de garbí moderat a la costa. Els dies vinents arribaran xàfecs al voltant del Pirineu amb força calma a la resta i ambient primaveral, tot i que baixaran una mica els termòmetres.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 7 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 7 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Calor per l’època

Pel que fa a les temperatures, pujaran sobtadament a molts punts i confirmarem el retorn de cop de la primavera. El vent de ponent reescalfat, que a la costa bufarà de garbí també, farà pujar clarament els termòmetres arreu. L’ascens més clar el viurem al litoral, prelitoral i Pirineu, i els valors més elevats es registraran al sud.

D’aquesta manera, la majoria de màximes es mouran entre els 18º i 23º, però a l’Ebre i sud de Ponent ja podem assolir els 25º. Un ambient fins i tot càlid per l’època que farà recuperar les mànigues curtes a molts punts al centre del dia. Tan sols al Pirineu quedaran una mica més curtes, però també amb calma i sensació primaveral.

Sol sense pluja

Si ens fixem en l’estat del cel, la calma absoluta dominarà amb sol radiant en conjunt. Tan sols creuaran algunes bandes de núvols passatgeres i inofensives, no s’esperen precipitacions. És possible que al tard els núvols vagin a més, sobretot a l’oest i Pirineu, sense més conseqüències.

Pocs canvis a la vista

De cara als dies vinents, divendres tocaran sostre els termòmetres amb ambient càlid en conjunt. Però les temperatures baixaran el cap de setmana per la marxa del vent reescalfat, tot i que seguirem amb ambient primaveral. Durant el cap de setmana, reapareixeran alguns xàfecs al Pirineu i zones properes, però amb calma en conjunt.