Interruptor de llum

Una avaria elèctrica afecta uns 4.000 abonats d'una ciutat catalana

Tècnics especialitzats porten treballant per solucionar-ho des de les 8 del matí

Avui dia, l'electricitat és un bé de primera necessitat sense el qual no podríem viure. L'enllumenat, els electrodomèstics i la calefacció són algunes de les coses que funcionen gràcies a l'electre. 

Quan tinguem una avaria elèctrica, el primer pas és comprovar que els interruptors del quadre general de mà estan tots aixecats. 

En el cas que tot estigui correcte, el segon pas és baixar l'interruptor central i deixar passar uns deu minuts aproximadament abans de tornar a pujar-lo, per comprovar si la llum ha tornat. 

Però si tot això no funciona, què suposaria una apagada elèctrica per una avaria?

Doncs això a passat al municipi de Figueres, Girona. Milers de figuerencs i figuerenques s'han quedat sense llum aquest matí. 

Diversos barris de la ciutat s'han vist afectats per una apagada del subministrament elèctric provocada per una avaria a la xarxa de mitja tensió.

Així, segons informa el 'Diari de Girona', les zones afectades han estat les que es troben a prop del carrer Pere III i de l'avinguda Salvador Dalí.

Tècnics especialitzats hi treballen des de les 8 del matí

Des de les 8 d'aquest matí tècnics de la companyia elèctrica Endesa, estan treballant per tal de solucionar el problema i tornar la normalitat als domicilis i els establiments afectats per l'avaria.

4.000 persones afectades

El tall causat pel dany, ha afectat uns 4.000 abonats, encara que una hora després de la detecció de la incidència, ha baixat a només 1.000 persones.

Fonts de la companyia, han explicat al mitjà gironí que intentarien restablir la normalitat, un cop fetes totes les inspeccions necessàries.

L'Ajuntament de Figueres ha fet una piulada alertant sobre l'incident:

«Avaria de mitja tensió a la zona centre de la ciutat que actualment afecta 1.147 llars. La companyia d'electricitat preveu que estarà solucionat a les 10.00 h». 

23 defraudacions elèctriques a Figueres

Paral·lelament, el passat 25 de març, la Guàrdia Urbana de Figueres va activar un dispositiu conjuntament amb els Mossos d'Esquadra i la companyia elèctrica en el sector oest, per detectar defraudacions elèctriques.

A través del seu compte de Twitter, van fer saber que s'havien «inspeccionat 91 habitatges detectant 23 defraudacions. Així mateix, hem donat suport als mossos en una entrada i perquisició per salut pública».