ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Primers canvis dijous a la tarda a l’espera de pluja divendres

Gran part de la jornada serà molt tranquil·la, però especialment a partir del vespre arribaran núvols. Divendres pot ploure a pràcticament qualsevol punt

Imatge d'una sortida de sol des de la costa de Catalunya
La calma dominarà durant gran part del dijous, però amb els primers canvis | Robby Geebelen

El temps seguirà tranquil encara durant gran part del dijous, 9 de gener, però a la tarda i vespre començaran a arribar més núvols per Ponent que s’aniran estenent per tot el territori. Tot plegat serà el preludi dels canvis que arribaran divendres, amb pluges que poden caure a pràcticament qualsevol punt i baixada de les temperatures.

De moment, dijous dominarà la calma amb sol, alguns núvols alts i prims i boires que, de nou, tornaran a ser persistents a Ponent, tot i que, com ja ha passat aquest dimecres, poden aixecar-se una mica al migdia en alguns punts. A partir de la tarda i durant el vespre i nit, els núvols aniran a més d’oest a est del territori.

Mapa de previsió del temps a Catalunya el dijous 9 de gener del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Temperatures sense canvis, de moment

Pel que fa a les temperatures, es mantindran sense canvis amb la majoria de màximes entre els 11º i 16º, si bé a les zones amb boira seguirà l’ambient gèlid amb entre 2º i 7º. El fred tornarà a ser el protagonista de nit a tot arreu amb glaçades febles extenses. La majoria de mínimes se situaran de -3º a 2º, mentre que al litoral quedaran entre 2º i 7º. Ambient plenament hivernal.

Primeres pluges i nevades de l’any

De cara a divendres, l’arribada d’un embossament d’aire fred farà que, fins a primera hora de la tarda, les pluges apareguin a pràcticament qualsevol punt del territori, si bé les més destacables començaran al Prepirineu i centre de Catalunya i es desplaçaran cap al sud. No obstant, la pluja serà poc important a nivell de quantitats i els registres més elevats quedaran entre 5 i 9 l/m².

També serà destacable el descens de temperatures que implicarà aquest canvi de temps, amb màximes que baixaran especialment a l’interior i Pirineu, i mínimes que, en molts casos, es donaran al final del dia. L’entrada de vent de mestral i tramuntana farà aixecar la majoria de boires.

Torna la calma el cap de setmana

Aquest canvi de temps serà transitori, ja que de cara al cap de setmana tornarà l’anticicló i el sol dominarà amb boires que, de nou, tornaran a l’interior, especialment a Ponent. Les temperatures quedaran similars a les de divendres amb ambient típicament hivernal que notarem especialment de nit, amb glaçades febles força generals a l’interior.

El temps a Barcelona

A la capital catalana, aquest dijous serà molt tranquil amb sol i núvols alts i prims decoratius. A última hora aniria a més la nuvolositat però sense més conseqüències de moment. Màxima de 16º i mínima de 7º.

El temps a Tarragona

Pel que fa a Tarragona, el temps també serà molt calmat amb sol en conjunt però bandes de núvols que, tot i ser inofensius, aniran a més al llarg del dia, especialment a la tarda i vespre. Màxima de 15º i mínima de 6º.

El temps a Girona

El fred a primera hora tornarà a ser marcat amb algunes febles glaçades a l’àrea de la capital gironina, tot i que la mínima serà de 2º o 3º amb màxima de 16º. Sol en conjunt amb el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims.

El temps a Lleida

La boira continuarà sent la protagonista a Ponent, però com ja ha passat dimecres, no es descarta que s’aixequi transitòriament una mica al centre de la jornada. Ambient gèlid i núvols en augment al llarg del dia que seran més abundants al tard.

El temps a Sabadell

Calma absoluta aquest dijous amb sol i alguns núvols alts i prims. La nuvolositat anirà a més a partir de la tarda i vespre, quedant un cel majoritàriament tapat a última hora. Màxima prevista de 14º i mínima de 2º amb glaçades a diversos punts de la ciutat.

El temps a Terrassa

El fred continuarà sent el protagonista dijous amb màxima de 13º i mínima de 2º, tot i que les glaçades tornaran a aparèixer a molts punts. Sol en general i arribaran més núvols a partir del vespre.


Comentaris
dolors
M'agradat

envia el comentari