Canvis destacats el primer dia del nou mes que aniran a més: Temps a Catalunya el dimarts 1 de desembre

Els núvols aniran a més, s’esperen alguns ruixats i les TºC baixaran. Es van confirmant els canvis importants els següents dies

Imatge d'una sortida de sol ben ennuvolada
Els núvols aniran clarament a més aquest dimarts | Natàlia Torrent

El temps té ganes de tornar a patir canvis destacats i els primers símptomes ja els notarem aquest dimarts, primer dia de desembre, amb l’arribada d’un front que farà que els núvols vagin a més arreu al llarg de la jornada i, fins i tot, quedi ben tapat a la tarda, quan s’esperen alguns ruixats dispersos i febles al nord-est. Atenció a la cara nord del Pirineu, ja que hi arribaran precipitacions amb una cota de neu que es desplomarà per sota dels 1.200 metres. I és que les temperatures patiran ja una baixada amb vent que s’anirà reforçant a l’Empordà i l’Ebre.

La ventada de mestral i tramuntana serà important dimecres, dia en què, juntament amb dijous, notarem encara una baixada tèrmica més contundent amb un ambient cada cop més hivernal. Tret d’alguns ruixats dimecres al matí a Barcelona i a la cara nord del Pirineu, no s’esperen més precipitacions. Totes les mirades estan posades a partir de divendres i el Pont de la Puríssima, ja que arribarà un front fred polar que portarà fred sobtat de ple hivern, més vent i precipitacions que seran en forma de neu a cotes força baixes, tot i que ni de bon tros a tot arreu.

Mapa de previsió a Catalunya l'1 de desembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Núvols, boires, neu i vent

Pel que fa al canvi de temps del dimarts, l’apropament d’un front farà que els intervals de núvols vagin a més arreu de nord a sud, amb més clarianes al matí i més tapat arreu a la tarda. Arribaran precipitacions a la cara nord del Pirineu, on a la tarda i vespre la cota de neu es desplomarà fins als 1.200 metres, però més avall a la nit. A la resta, ben poca aigua s’espera, tan sols alguns ruixats febles i dispersos al nord-est a la tarda.

Pel que fa a les boires, continuaran molt presents a gran part de l’interior i seran, de nou, persistents a Lleida i zones properes amb un ambient hivernal, gris i molt humit. No obstant, el vent dels propers dies acabarà amb aquestes boires espesses a partir de dimecres.

Atenció en aquest sentit, ja que es començarà a reforçar el mestral a les Terres de l’Ebre i la tramuntana al nord de l’Empordà, però encara sense cops molt forts, cosa que sí que arribarà de cara al dimecres.

Temperatures cap avall

Si ens fixem en les temperatures, les mínimes quedaran semblants, tot i que al Pirineu es donaran al final del dia. Les màximes sí que experimentaran un descens lleuger en general, però que pot arribar a ser moderat de forma local. La majoria de valors diürns se situaran entre els 12º i 17º, però més baixos al Pirineu i, especialment, a les zones amb boires persistents.

Arriba el fred de ple hivern

Dimecres encara hi haurà alguns ruixats al matí al voltant de Barcelona i nevades cada cop més febles a la cara nord del Pirineu, però el sol dominarà amb vent fort al sud i a l’Empordà i més fred arreu. Dijous serà un dia d’impàs amb calma, sense precipitacions i una mica més de fred, a l’espera que divendres arribi un front fred polar que ho canviarà tot.

I és que les temperatures es desplomaran a partir de llavors amb fred que, de cara a l’inici del Pont de la Puríssima, serà intens i de ple hivern. El vent bufarà amb força i les precipitacions sembla que es quedarien concentrades al Pirineu, on nevaria a totes les cotes. No obstant, si acaba precipitant fora d’aquesta zona, la cota es mourà tan sols entre els 500 i 700 metres a partir de divendres al vespre. Una situació molt interessant i que haurem d’anar seguint amb molta atenció.


Comentaris

envia el comentari