Les TºC comencen la remuntada amb millora del temps: Previsió a Catalunya el dimarts 10 de març del 2020

Les màximes ja pujaran un parell de graus i més que ho faran els propers dies, però amb algunes excepcions. El fort vent i els ruixats desapareixeran totalment

Mapa de previsió a Catalunya el 10 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps millora encara més aquest dimarts, 10 de març, dia en què la notícia serà la pujada de temperatures que tindrà continuïtat els següents dies, quan s’imposarà l’ambient primaveral. Els ruixats que han caigut en les últimes hores en algunes comarques i el fort vent als dos extrems de Catalunya desapareixeran del tot i tindrem bonança arreu amb algunes bandes de núvols prims. 

Sol, núvols prims i adeu als ruixats

Pel que fa a l’estat del cel, durant la matinada i fins a primeres hores encara poden quedar restes de ruixats al Pirineu i a l’extrem nord de les comarques de Girona, però a partir de llavors desapareixeran del tot i donaran pas a una jornada marcada pel sol combinat amb el pas de bandes de núvols alts i prims que creuaran tot el territori, localment entelant el cel.

Tot plegat sense precipitacions i amb mestral i tramuntana que desapareixeran completament a partir de mig matí o al migdia a les Terres de l’Ebre i al nord de l’Empordà. No obstant, a la tarda bufarà el garbí moderat a la costa de Barcelona i sud de la Costa Brava.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, ja pujaran més aquest dimarts, amb un ascens de les màximes del voltant de dos graus en conjunt. On més pujaran els termòmetres serà a l’Empordà, Pirineu i a les Terres de l’Ebre, mentre que a punts de la costa i prelitoral de Barcelona aquest ascens no es notarà pràcticament, inclús baixant un grau la màxima de forma puntual.   

Pel que fa a les mínimes, seran una mica més baixes en conjunt amb un ambient més fred de matinada i a primeres hores. De fet, hi haurà algunes glaçades febles al Pirineu, Prepirineu i, localment, a zones molt puntuals de l’interior. Tot Catalunya registrarà valors nocturns per sota dels 10º, al voltant dels 0º a les zones més fredes o lleugerament per sota.

Més primavera els propers dies

De cara a la resta de la setmana, entre dimecres i dijous les temperatures encara pujaran més i la majoria de màximes es mouran entre els 20º i 23º, inclús assolint els 25º a les zones més càlides, especialment a Ponent i a les Terres de l’Ebre. No obstant, a la costa els termòmetres poden quedar més frenats. Tot plegat amb sol i ambient primaveral. No obstant, entre divendres i el cap de setmana arribarien canvis que farien baixar els termòmetres i podrien arribar alguns ruixats, a l’espera de possibles canvis més importants la següent setmana. 

El temps a Barcelona

Jornada molt plàcida a la capital catalana amb força sol entelat a estones per núvols alts i prims. Les temperatures seran semblants, localment amb un grau menys, mentre que a la tarda el garbó bufarà moderat.

El temps a Tarragona

Si ens fixem en la ciutat de Tarragona, el temps també serà molt tranquil aquest dimarts amb la marxa definitiva del mestral de les comarques tarragonines, sol amb núvols alts i prims i TºC cap amunt.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps també serà molt tranquil aquest dimarts amb pujada de les temperatures màximes però més fred de nit. El sol dominarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims i els possibles ruixats de la zona desapareixeran del tot a partir del matí.

El temps a Lleida

Jornada també molt calmada aquest dimarts a la ciutat de Lleida, on el sol es combinarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims. El vent desapareixerà del tot i les temperatures màximes pujaran, però aprimera hora farà més fred.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps serà molt tranquil amb sol combinat amb bandes de núvols alts i prims. Tot i que farà més fred a primera hora, al migdia dominarà la bonança.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també s’hi espera un dimarts de temps força tranquil, amb sol que es combinarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims, fred a primera hora i bonança al migdia.   


Comentaris

envia el comentari