URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Més calma a l’espera que la calor ens deixi respirar millor: Temps a Catalunya el dimarts 11 d’agost del 2020

Les temperatures aniran baixant dia rere dia, mentre que les tempestes tan fortes i extenses de les últimes hores es prenen un descans

Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre
La forta calor anirà cada cop a menys aquesta setmana | Esteve Fornós

El temps serà força tranquil aquest dimarts, 11 d’agost, ja que les fortes tempestes de les últimes dues o tres jornades que han arribat amb ràbia a força comarques no es repetiran, i tan sols cauran alguns ruixats al Pirineu. A la resta tindrem un cel variable de sol i alguns núvols i temperatures que baixen una mica més al nord-est i a Ponent, mantenint-se la calor i la xafogor força semblants a la resta. Els següents dies aniran baixant els termòmetres.

Menys tempestes

La notícia d’aquest dimarts serà que les tempestes fortes de les últimes hores no es repetiran força del Pirineu, i tan sols en aquesta zona cauran alguns ruixats a la tarda, potser també als Ports. Tot i això, de matinada no es descarta que quedin restes de ruixats a Ponent, sud del territori, Pirineu i Prepirineu. A la resta, cel variable amb estones de sol però també restes d’intervals de núvols, especialment al sud i Ponent.

Mapa de previsió a Catalunya l'11 d'agost del 2020
Mapa de previsió a Catalunya aquest dimarts | Catalunya Méteo

Menys calor, però no a tot arreu

Pel que fa a les temperatures, que ja han baixat dilluns a moltes zones del sud, baixaran una mica més al nord-est i a Ponent, mentre que a la resta es mantindran semblants. Segueix la calor de ple estiu i la xafogor a la costa. De fet, hi haurà pocs canvis de moment a la zona litoral, on les nits continuaran sent molt pesades per dormir bé.  

Més fresca a la vista

De cara a la resta de la setmana, la calor anirà afluixant a poc a poc, especialment a partir de dimecres, amb temperatures que seran normals per l’època, és a dir, amb ambient molt més suportable. Si ahir esperàvem que els ruixats fossin més extensos entre dijous i divendres, avui aquesta opció es desdibuixa força. Haurem d’espera a veure com evolucionen els mapes del temps, ja que hi ha molta incertesa pel que fa a la precipitació.


Comentaris

envia el comentari