YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

S’avança el canvi de temps: primers ruixats i TºC avall dimarts

Els núvols aniran a més, especialment entre Barcelona i Girona, on s’escaparan les primeres gotellades que aniran a més dimecres. Termòmetres 2 o 3 graus més baixos

Mapa de previsió a Catalunya l dia 11 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps ja comença a donar signes de canvis aquest dimarts, 11 de febrer, amb temperatures que ja baixaran després de l’ambient atípicament primaveral del dilluns, dia en què s’han superat els 20º a molts punts del litoral i prelitoral. Els núvols aniran a més en general, però especialment a Barcelona, Girona, Pirineu i Prepirineu, on s’hi esperen els primers ruixats a partir de la tarda que aniran a més dimecres. De fet, aquests canvis sembla que s’avançaran finalment unes hores, ja que, dies enrere, semblava que no havien d’arribar fins dimecres.

Comença a baixar el termòmetre

Pel que fa a les temperatures, de nit pujaran les mínimes, però les màximes seran clarament més baixes al nord-est, amb un descens més moderat a la resta. La majoria de valors diürns quedaran entre 16º i 21º a l’interior i sud de Catalunya, però a Barcelona i Girona ja se situaran entre 14º i 19º, essent entre 11º i 16º al Pirineu. Un ambient més fresc després dels més de 20º a molts punts dilluns.

L’ambient primaveral de les últimes hores també influirà en les temperatures de nit, ja que les mínimes quedaran més altes i se situaran entre els 8º i 13º a la costa i prelitoral, però de 4º a 9º a l’interior. No s’esperen glaçades a pràcticament cap lloc.

Cada cop més núvols i primers ruixats

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols aniran a més a tot arreu, però especialment entre Barcelona i Girona i al Pirineu, on el cel pot arribar a estar força tapat en alguns moments del dia per núvols baixos. A partir de la tarda i durant el vespre i nit, s’esperen alguns primers ruixats poc importants, sobretot a l’interior del nord-est, punts de muntanya i nord de l’Empordà.

A la resta del territori, el sol cada cop estarà més entelat amb cel variable pel pas de bandes de núvols alts i prims, però el canvi de temps hi arribarà més tard. També hi haurà boires a l’interior fins a mig matí, mentre que dimecres arribarà el gruix d’aquest canvi de temps que no comportarà moltes conseqüències.

Dimecres més mogut i fred

La cua de front ens afectarà amb més ganes divendres, quan la nuvolositat serà més abundant en general i els ruixats febles i dispersos podran aparèixer a qualsevol punt, si bé els més probables seran al litoral, prelitoral, Pirineu i nord-est. Poca cosa tot plegat, però serà el canvi més important dels darrers dies i dels següents, ja que l’anticicló es tornarà a imposar durant força jornades.

Les temperatures baixaran encara més i l’ambient serà més fred i hivernal, amb neu que baixarà fins als 1.500 metres, localment fins als 1.200 a la cara nord del Pirineu. No obstant, les temperatures tornaran a remuntar els següents dies i no es veuen fredorades per enlloc.

El temps a Barcelona

Jornada amb cada cop més núvols a la capital catalana sense descartar algun ruixat molt feble al tard. Temperatures un parell o tres graus més baixes amb ambient més fres que el que hem tingut dilluns.

El temps a Tarragona

Els intervals de núvols alts i prims aniran a més al llarg del dimarts a la ciutat de Tarragona. Més enllà que el cel quedi entelat, no s’hi esperen més conseqüències amb temperatures més baixes.

El temps a Girona

Canvi molt marcat de temps a la ciutat de Girona aquest dimarts amb força núvols i primers ruixats molt febles a les comarques gironines. Les temperatures baixaran clarament i cap lloc s’aproparà als 20º de màxima.

El temps a Lleida

Més intervals de núvols a la ciutat de Lleida aquest dimarts que es combinaran amb el sol. Les temperatures baixaran tan sols una mica de dia amb un ambient força agradable, a l’espera d’un descens més clar dimecres.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, els intervals de núvols seran cada cop més abundants i no es descarta alguna gotellada al tard. Les temperatures també baixaran amb un ambient menys primaveral.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana tindrem un temps marcat per l’augment dels intervals de núvols i la possible aparició d’algun ruixat feble al final del dia. Temperatures més baixes de dia.


Comentaris

envia el comentari