Més núvols i fresca a l'espera de nous episodis de pluja: Temps a Catalunya el dimarts 12 de maig del 2020

Baixen les TºC aquest dimarts amb un ambient més rúfol i tapat amb els primers ruixats a partir del vespre

Ruixats afectant als Ports des del Delta de l'Ebre
Aquest dimarts tornarà a empitjorar el temps amb més núvols i ruixats que arribaran a últimes hores de la jornada | Pili Rius

El temps canviant que hem tingut al llarg d'aquest cap de setmana, sembla que vol seguir present durant bona part d'aquesta pròxima setmana. L’arribada d’una nova bossa d’aire fred en alçada acompanyada de vents del sud ens portarà un nou episodi de pluges a partir de dimecres, que també es podria perllongar al llarg de dijous, fins i tot, altre cop, en forma de tempesta. Tot plegat, comportarà una nova baixada de les temperatures, deixant un ambient altre cop molt més fresc i res a veure amb l'estiuet de la setmana passada.

Prèviament a aquest canvi, aquest dimarts ja notarem un augment dels núvols i com a conseqüència, temperatures més baixes, però no serà fins a últimes hores de la jornada, quan arribaran els primers ruixats.

Ambient més fresc i temps rúfol

Aquest dimarts, 12 de maig, vindrà protagonitzat pels núvols i temperatures clarament més fresques, sobretot a l'interior. Sembla que la pluja no arribarà fins a últimes hores del dia i si es produeix algun ruixat, serà més aviat efímer o en forma de gotellades tot i els núvols que seran presents a molts indrets gran part de la jornada. Potser, on hi haurà més clarianes serà a primera línia de la costa, tant a les comarques de Barcelona, com les de Girona. Durant la pròxima nit, es podrien reproduir ruixats al litoral i prelitoral central, preludi del canvi que ens arribarà de cara a dimecres.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dimarts 12 de maig | Catalunya Diari

Els termòmetres quedaran per sota dels 20ºC aquest dimarts en la majoria de casos i tindrem un ambient més fresc i tot del que tocaria per les dates. Aquest canvi de temps obrirà la porta a un nou canvi de temps que sembla que ens arribaria entre dimecres i dijous en forma de pluges. El descens serà acusat d’entre 2ºC i 4ºC graus en conjunt, amb la baixada més destacable a l’interior i Pirineu. 

Més pluges a la vista

Mentre no arriba el canvi de temps, dimecres es mantindrà el sol combinat amb intervals de núvols i com a novetat, alguns ruixats a primeres hores del matí que viatjaran ràpidament de sud a nord afectant bona part del principat, però seran fugaços. De cara al migdia i la tarda, s'acabaran restringint a punts de muntanya i especialment al Pirineu, mentre que a la resta farà més sol. Les temperatures es recuperaran un parell de graus a les terres de l'Ebre i a les comarques gironines, mentre que es mantindran sense canvis a la resta.

Dijous, sembla que arribarà un nou episodi de pluges del Mediterrani, sembla que plourà a molts indrets, però l'abast i la distribució d'aquestes precipitacions encara està per veure. El que si sembla clar és que tindrem un nou descens dels termòmetres i la neu podria tornar als cims del Pirineu, tot plegat s'haurà de seguir de ben a prop..

El temps a Barcelona

Ambient més fresc amb intervals de núvols que seran més espessos aquest dimarts a Barcelona amb l’arribada de pluges durant la nit i una baixada clara de les temperatures. Màximes que quedaran al voltant de 20ºC i mínimes sense canvis significatius.

El temps a Tarragona

Els núvols i la baixada clara de les temperatures seran els protagonistes d'aquest dimarts a la ciutat de Tarragona. Temperatures màximes que quedaran per sota dels 20ºC i mínimes sense grans canvis.

El temps a Girona

Dimarts molt ennuvolat també a la ciutat de Girona. Tot plegat amb temperatures més baixes que en prou feines arribaran als 20ºC. Els ruixats podrien arribar de cara a últimes hores de la jornada i ja durant la nit i matinada.

El temps a Lleida

Ambient encara més fresc a la ciutat de Lleida aquest dimarts amb valors que difícilment assoliran els 20ºC. Temperatures per sota del que tocaria per l'època. Molts núvols i alguna gotellada durant la tarda, poca cosa.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també estarà canviant aquest dimarts amb molts núvols, algunes gotellades a primeres hores del matí i més clarianes al migdia. Altre cop més tapat a la tarda, amb temperatures més baixes.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana el temps serà canviant aquest dimarts amb núvols, algunes gotellades a primeres hores del matí i més clarianes al migdia. Altre cop més tapat a la tarda, amb temperatures més baixes.


Comentaris

envia el comentari