El temps a Catalunya ➤➤ previsió méteo pel dia 14 de gener

Les boires s’aixecaran més a Ponent, on el sol sortirà a molts punts després de dies sense veure’l. A partir de divendres, arribarà més fred i algunes pluges o neu

Mapa de previsió a Catalunya el dimarts 14 de gener del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps continuarà molt tranquil aquest dimarts, 14 de gener, amb el tossut anticicló que no dona treva, però la novetat serà l’aixecament de moltes de les boires a Ponent de forma transitòria al centre de la jornada, cosa que permetrà que el sol llueixi després de molts dies durant una estona i que les temperatures pugin en aquests punts. La calma durarà ben bé fins dijous, però a partir de divendres i els dies següents arribarà més fred i algunes pluges i neu. 

Les boires donen una treva

De moment, aquest dimarts la notícia serà que les boires s’aixecaran al centre del dia a moltes zones de Ponent on porten dies entre els núvols, tot i que no a tot arreu marxaran. De cara al vespre i nit tornarien les boires, però per fi es veurà el sol a molts punts d’aquesta àrea, fent que l’ambient ja no sigui tan gèlid.

A la resta de Catalunya, el sol continuarà sent el clar dominador amb el permís del pas d’algunes bandes de núvols alts i prims, tot i que seran inofensius i no impediran una nova jornada molt tranquil·la.

Continuen les glaçades però pugen les TºC

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica, tant les mínimes com les màximes, però seguirà fent molt fred de nit i primeres hores del matí, amb glaçades que seran força extenses, tot i que potser no es repeteixen les que hem tingut a punts de la costa dilluns. Moltes mínimes de -3º a 2º, mentre que a la costa seran de 0º a 5º.

Si ens fixem en les màximes, seguirà l’ambient hivernal amb bonança típica de gener a casa nostra. Molts valors diürns se situaran entre els 11º i 16º, amb especial augment a les zones de Ponent on s’aixecarà la boira, on se superaran els 5º per primer cop en molts dies.

Canvis a la vista

Tot sembla indicar que, a partir del divendres i el cap de setmana, les temperatures tiraran clarament cap avall, amb fred que s’accentuarà en conjunt, però especialment al Pirineu. De moment, no queda clar si aquesta fredorada vindria acompanyada de precipitació, si bé sembla que a la serralada pirinenca hi podria nevar a 500 metres entre diumenge i dilluns. Una situació que s’haurà d’anar seguint amb molta atenció.

El temps a Barcelona

Pel que fa a la capital catalana, el temps continuarà molt tranquil amb sol en conjunt i temperatures que pujaran tan sols una mica, si bé seguirà fent fred de nit i a primeres hores del matí.

El temps a Tarragona

El temps a Tarragona també continuarà sense grans canvis, amb sol que tan sols patirà la visita d’alguna tela de núvols prims poc importants. Temperatures una mica més altes, però fred acusat al matí.

El temps a Girona

El fred seguirà ben viu a la capital gironina i les glaçades tornaran de nit i a primera hora. Abriguem-nos bé i de dia també seguirà l’ambient hivernal, però amb un bon sol que continuarà una jornada més.

El temps a Lleida

La gran notícia a Lleida serà la boira, que, per primer cop en força dies, es pot aixecar transitòriament al centre de la jornada. Això permetrà que l’ambient no sigui tan gèlid amb una pujada clara dels termòmetres.

El temps a Sabadell

A la co-capital del Vallès Occidental, l’anticicló ens tornarà a portar una jornada més de sol, si bé el fred serà molt marcat de nit i a primeres hores del matí amb glaçades febles generals. Toca abrigar-se bé.

El temps a Terrassa

Si ens fixem en l’altra co-capital vallesana, el temps també seguirà molt tranquil amb sol de dia i molt fred de nit, ja que les temperatures mínimes rondaran els 0º amb glaçades que, un dia més, es tornaran a repetir. 


Comentaris

envia el comentari