Sortida de sol d'aquest passat dilluns des de Moià

La calor insuportable no dona treva, a l'espera de la pitjor part: Temps a Catalunya el dimarts 28 de juliol

Les temperatures aniran pujant cada dia més i el pic de calor arribarà a finals de setmana amb un ambient tòrrid

La forta  calor no donarà cap treva a Catalunya i aquest dimarts, 28 de juliol, s'intensificarà una mica més a ponent, però baixaran lleugerament les temperatures  al Pirineu i al nord de les comarques de Girona. Tot plegat després d'un dilluns que ha estat el dia més tòrrid del que portem d'any, amb fins a 40ºC a Ponent. Tot i això, seguirem amb un ambient molt càlid i pesat a tot arreu, amb xafogor  intensa al litoral i prelitoral. Gran part del territori es tornarà a situar per sobre dels 30ºC, a l’espera del pitjor pic de calor entre dijous i divendres. Tot plegat amb sol, menys nuvolades de tarda i només algun ruixat al Pirineu.

Ambient molt càlid

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara una mica més a ponent aquest dimarts  amb un ambient molt càlid, inclús tòrrid. La majoria de màximes se situaran arreu entre els 32ºC i els 36ºC una jornada més, sent més altes a Ponent i a l'interior de la vall de l’Ebre, on tornaran a superar els 35ºC i s'aproximaran als 40ºC. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya  manté els avisos per calor extrema  en aquestes zones, però menys que dilluns: 

Mapa d'alertes per calor extrema a Catalunya el 28 de juliol del 2020
Mapa d'alertes per calor extrema aquest dimarts | Meteocat

Tanmateix, al Pirineu i a les comarques de Girona ja no es repetiran els valors tan elevats d'aquest dilluns, però farà calor  igualment. Al litoral es mouran entre els 28ºC i els 32ºC, amb molta xafogor a la costa. La nit tornarà a ser tropical  i, fins i tot,  tòrrida en alguns punts de la costa central. Fet que vol dir temperatures  superiors als 25ºC al llarg de tota la nit.

Mapa del temps a Catalunya per aquest dimarts 28 de juliol del 2020
Previsió de símbols a Catalunya per aquest dimarts | Catalunya Diari

Alguns núvols sense més conseqüències

Quant a l’estat del cel, el sol dominarà arreu amb el permís d’alguns núvols  baixos inofensius en alguns trams de la costa durant el matí, especialment entre la del sud de Barcelona i la de Tarragona, com també a les comarques de Girona, on tendiran a desfer-se al llarg del migdia. A la tarda, de nou creixeran nuvolades de tarda al Pirineu, però no esperem precipitacions. El sol  dominarà de nou a la resta.

Pic de calor que ja truca a la porta

Dimecres seguirà fent molta calor, però ja tenim els ulls posats a dijous i divendres, que és quan s’espera el pic de calor més intens de l'any. Les temperatures  seran extremes amb la majoria del territori situant-se per sobre dels 30ºC, inclosa la costa, i per sobre dels 35ºC del prelitoral cap a l'interior, però rondant els 40ºC  a Ponent i la vall de l’Ebre i no es descarta que algun indret fregui els 42ºC,  sobretot divendres.

No obstant, a partir del cap de setmana podrien arribar alguns canvis en el temps,  provocant una baixada de les temperatures amb un ambient més confortable el cap de setmana.