El vent serà molt intens a molts llocs aquest diumenge

Petita millora del temps, però per poques hores: Previsió a Catalunya el dimarts 3 de març del 2020

Les ventades afluixaran transitòriament, però a partir de la tarda tornaran les ràfegues fortes. Cel molt canviant amb alguns ruixats passatgers i més fred a primera hora

El temps continuarà revolucionat aquest dimarts, 3 de març, després del fort temporal de vent, calamarsades i pluges que han afectat dilluns tot Catalunya amb moltes incidències. Sembla que les ventades van clarament a la baixa de cara al matí, tot i que no desapareixeran. A la tarda es reactivarà el vent al centre i sud del territori i a la Costa Brava. Cel molt canviant de sol i núvols amb alguns ruixats dispersos i neu pujant de cota al Pirineu i més fred a primera hora. El temps seguirà ben boig la resta de la setmana.

El vent afluixa unes hores

Pel que fa al fort vent, continuarà bufant de l’oest i nord-est en general amb ràfegues moderades i en alguns casos fortes, tot i que aniran a la baixa. No obstant, a partir de la tarda el temporal es reforçarà  al centre i sud de Catalunya, també la tramuntana a l’Empordà, amb ràfegues, de nou, que poden ser molt fortes, especialment en zones elevades, Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades aquestes alertes: 

Mapa d'alertes per fort vent a Catalunya el 3 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Restes d’alguns ruixats

Si ens fixem en l’estat del cel, estarà molt canviant pel pas de bandes de núvols durant tot el dia que faran que tinguem un dia molt variable. Els ruixats dispersos es repetiran en alguns punts,  especialment de les comarques de Tarragona i Lleida, mentre que els fronts que continuaran arribant deixaran noves pluges i nevades al Pirineu, sobretot a la cara nord, amb una cota que es dispararà dels 800 metres al matí als 1.600 a la tarda. 

Més fred a primera hora

Pel que fa a les temperatures, seran més baixes en general, amb fred que notarem més a primeres hores. De fet, les mínimes es mouran entre 4º i 9º en general, més baixes al Pirineu, on hi haurà algunes glaçades. Les màximes també baixen se situaran entre els 12º i 17º en general, però de 7º a 13º al Pirineu i Prepirineu. Probablement sigui el dia més fred i hivernal de la setmana.

Més canvis radicals a la vista

De cara al dimecres, la situació millorarà força amb vent que afluixarà clarament i més estones de sol, tot i algun ruixat encara al nord de Lleida. Serà dijous quan les temperatures es dispararan i tindrem màximes molt més altes de cop, rondant els 20º en molts casos. Divendres arribarien més xàfecs i nova baixada dels termòmetres. Un temps, en definitiva, molt boig i que haurem d’anar seguint amb molta atenció per veure com evoluciona.

El temps a Barcelona

El vent afluixarà dimarts al matí a la capital catalana, però es tornarà a reforçar a partir de la tarda. Jornada de sol i núvols i amb temperatures que baixen encara més amb ambient més hivernal.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, el vent seguirà manxant amb ganes, amb més calma al matí però, de nou, a la tarda i vespre es reactivarà amb força. Temperatures semblants, sol i núvols i algun plugim o ruixat despistat.

El temps a Girona

Menys vent aquest dimarts a la ciutat de Girona i temperatures clarament cap avall, amb fred a primera hora i màximes de 16º o 17º. El sol i els núvols se seguiran combinant al cel al llarg del dia.

El temps a Lleida

El vent es mantindrà a la ciutat de Lleida aquest dimarts amb algunes ràfegues fortes i temperatures semblants, ambient més aviat hivernal. Força núvols però cel variable amb algun ruixat o plugim.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, la ventada afluixa les primeres hores de dimarts, però es tornarà a reforçar a la tarda. Dia de sol i núvols amb temperatures més fredes en general.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital del Vallès Occidental s’hi espera una jornada marcada per un descens del vent, que es tornarà a reactivar a la tarda. Sol combinat amb núvols tot el dia i més fred.