Més nuvolades i xàfecs al nord de Catalunya un dimarts amb calor moderada

Les TºC i la xafogor toquen sostre, però amb alguns canvis: Temps a Catalunya el dimarts 5 de maig del 2020

Les temperatures més elevades s'assoliran al prelitoral i a partir de migdia les nuvolades seran les protagonistes a l'oest del territori català

  

La massa d’aire càlid provinent del nord d’Àfrica es mantindrà amb nosaltres força dies més i farà que els termòmetres es mantinguin elevats durant gran part de la setmana, i localment es poden tornar a superar els 30ºC aquest pròxim dimarts, tocant sostre en molts indrets del prelitoral de Barcelona i Tarragona. A la costa sud també tornaran a pujar els termòmetres.

Tot plegat amb força sol fins al migdia, però els canvis arribaran durant la tarda d'aquest dimarts, quan hi haurà més núvols a tota la meitat oest del país, sense descartar alguna gotellada.  Tot i això, a finals de setmana ja es comença a veure la possibilitat que baixin clarament les temperatures amb l'arribada de pluges.

  

Segueix la calor, però amb més núvols

De cara a aquest dimarts, 5 de maig, ens llevarem amb un  temps assolellat i amb un ambient molt suau i poc fred  a gran part del territori català amb núvols prims que s'aniran fent més espessos a mesura que avancin les hores, sobretot a la meitat oest del principat. Al llarg de la tarda, també creixeran nuvolades a les comarques interiors de Tarragona i Lleida, i podrien deixar escapar algunes gotellades de fang,  també al Pirineu, tot plegat fenòmens anecdòtics. El sol seguirà  dominant a gran part de la costa de Barcelona i Girona fins a últimes hores del dia.

Previsió del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dimarts 5 de maig | Catalunya Diari

Els termòmetres podrien pujar una mica més,  sobretot al prelitoral i litoral central i sud, on han quedat més frenades aquest diumenge a causa de les marinades. En canvi,  a l'interior, els termòmetres podrien baixar un parell de graus a causa de l'augment de la nuvolositat de tarda. La majoria de màximes continuaran situant-se entre els 25ºC i 28ºC, si bé al nord del prelitoral de Barcelona es fregaran els 30ºC.

Es comença a veure la fi de la calor

En dies posteriors, el sol i la calor seguiran sent els clars protagonistes, fins al cap de setmana vinent, quan sembla que podria visitar-nos un nou embossament d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera que, especialment a les acaballes del cap de setmana, faria baixar els termòmetres deixant uns valors més normals a gran part de Catalunya i també  xàfecs i tempestes. Tot plegat encara no està gens clar i s'haurà d'anar confirmant en pròximes informacions. El que sí que sembla clar, és que fins divendres seguirà l'ambient atípic plenament estiuenc durant el dia amb matinades poc fredes.

El temps a Barcelona

Seguirà l'ambient estiuenc a Barcelona al llarg d'aquest dimarts, però amb  petits matisos, ja que hi haurà més marinada i els termòmetres podrien baixar lleugerament la segona meitat del dia. Dijous, reculen una mica més els termòmetres a causa de les marinades i algunes boires, i divendres torna a remuntar la TºC.

El temps a Tarragona

La calor també serà la clara protagonista d'aquest dimarts a la ciutat de Tarragona, amb valors que fregaran els 25ºC, mentre que a partir de finals de setmana afluixarà una mica amb l'arribada de possibles noves pluges i tempestes.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps seguirà estiuenc, però amb més nuvolades de tarda a mesura que avanci aquest dimarts. Les TºC podrien recular a partir de migdia amb més núvols.

El temps a Lleida

Setmana de ple estiu a la ciutat de Lleida amb temperatures que se situaran  al voltant dels 30ºC  dia sí, dia també. Més núvols a partir del migdia d'aquest dimarts TºC que podrien recular amb algunes gotellades de fang.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol i la calor atípica també seran els protagonistes de forma clara aquest dimarts. Les temperatures rondaran o superaran els 25ºC de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera una setmana molt plàcida i amb aires d’estiu amb molta calor per l’època i  sol que dominarà arreu amb nuvolades de tarda. Se superaran còmodament els 25ºC al migdia aquest dimarts.