Imatge d'una sortida de sol a Collserola

Canvi radical amb retorn sobtat de l’estiuet, però per pocs dies: Temps a Catalunya el dimarts 6 d’octubre

Les temperatures màximes faran un gran salt endavant aquest dimarts, però es mantenen els canvis importants pel cap de setmana

Les temperatures s’han mantingut per sota del que tocaria aquests últims dies amb fred, especialment de nit, que feia recordar més un ambient d’avançada tardor que no pas de principis d’octubre. No obstant, això s’acabarà les properes hores, ja que aquest dimarts, 6 d’octubre, els vents de ponent i garbí faran pujar clarament els termòmetres arreu, especialment a prop de la costa. Tot plegat amb força calma, a l’espera que arribin nous canvis que podrien ser importants de cara al cap de setmana.

Torna l’estiuet

Pel que fa a les temperatures, les mínimes ja pujaran, tot i que es mantindrà l’ambient de plena tardor amb fresca o fred de nit. No serà fins al migdia quan l’entrada de vents de ponent i garbí faran disparar els termòmetres, sobretot a prop de la costa i especialment al nord-est. L’ascens pot arribar a ser d’entre 3 i 6 graus en conjunt amb moltes màximes entre 23º i 28º en general, més baixes al Pirineu i Prepirineu. Un ambient clarament més d’estiuet que farà que les jaquetes i jerseis del matí sobrin al centre de la jornada.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 d'octubre del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Més núvols, però sense pluja

Si ens fixem en l’estat del cel, l’apropament d’un front atlàntic molt desgastat farà arribar més bandes de núvols alts i prims per tot el territori que, puntualment, deixaran el cel entelat o enteranyinat. Tan sols hi haurà més nuvolositat al voltant del Pirineu, amb algunes precipitacions a la cara nord i una cota de neu disparada als 2.900 metres.

Canvis importants a la vista

De cara als següents dies, es mantindrà el temps tranquil amb sol i núvols, calma i temperatures que patiran petites pujades i baixades, però que seran més normals per l’època. No obstant, totes les mirades estan posades al cap de setmana llarg, ja que podríem tenir una clara baixada de les temperatures i potser una regada general. Una situació encara incerta que haurem d’anar seguint amb molta atenció.