La gota freda mantindrà el temps mogut els propers dies: Previsió a Catalunya dimarts 8 de setembre del 2020

Els núvols i els ruixats apareixeran sobretot a prop de la costa, tot i que ni de bon tros tota la jornada. Les temperatures remunten una mica

Imatge d'un ruixat caient al Delta de l'Ebre
Els núvols i els ruixats segueixen amb nosaltres les properes hores | Pili Rius

Després de les tempestes i els aiguats d'aquesta tarda de dilluns, el temps seguirà ben mogut de cara a les properes hores a causa de la presència de la gota freda mediterrània i, de cara a aquest dimarts, 8 de setembre, tot i una pausa matinal, cauran nous xàfecs. No obstant, el plat fort seguirà afectant les Balears. Seria sobretot entre el vespre de dimarts i durant el dimecres quan la situació es complicaria més a Catalunya amb ruixats que, sobretot, cauran a prop de la costa.

També la nit de dilluns a dimarts poden aparèixer tempestesfortes entre la Costa Daurada i el Delta de l’Ebre. Un petit moviment de la DANA podria fer variar molt el pronòstic, així que s’haurà de seguir amb atenció aquesta situació. Les temperatures remuntaran una mica dimarts, a l’espera que la calma torni amb més ganes a partir de dijous.

Mapa de previsió a Catalunya el 8 de setembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

La gota freda s’apropa més

Després de les tempestes i xàfecs de les últimes hores, encara poden aparèixer de nit i matinada alguns aiguats sobtats entre la Costa Daurada i el Delta de l’Ebre. No obstant, el matí de dimarts serà força tranquil, en principi sense pràcticament pluges, però núvols al litoral i prelitoral i més sol a la resta, així com vent de mestral i tramuntana als dos extrems de Catalunya.

A partir del migdia i primera hora de la tarda, la nuvolositat aniria a més arreu i ja podrien arribar precipitacions de mar cap terra a Barcelona i Girona, en principi febles. Seria a partir de la nit i matinada quan podrien arribar noves tempestes i xàfecs a molts punts de la costa catalana, així com dimecres, quan s’estendrien a punts de l’interior. Serien segurament les últimes fuetades de la gota freda a casa nostra, però s’haurà de seguir amb atenció la situació, perquè hi poden haver aiguats en zones molt poblades i encara no està clar del tot aquest pronòstic.

Sense gaire calor

Pel que fa a les temperatures, la matinada i primeres hores del dimarts toquen fons amb ambient força fresc en conjunt. La majoria de mínimes es mouran tan sols entre els 12º i 17º, però per sota dels 10º al Pirineu i Prepirineu. De dia remunten una mica els termòmetres, amb màximes entre els 23º i 28º, però per sota dels 25º al Pirineu. Ambient poc càlid en conjunt de finals d’estiu.

Més calma els següents dies

Dijous començarà a marxar la inestabilitat més acusada, encara amb alguns ruixats al nord-est i Pirineu, però més sol a la resta. Diumenge i el cap de setmana cauran alguns xàfecs de tarda al Pirineu i Prepirineu, però ja amb tranquil·litat a la resta i temperatures clarament cap amunt.


Comentaris

envia el comentari