Imatge d'una tempesta a la Costa Brava

Els xàfecs i tempestes de tarda guanyen terreny amb temps mogut: Previsió a Catalunya el dimarts 9 de juny

Les tamborinades tornaran a guanyar extensió i cauran especialment a les comarques de Barcelona i Girona. Pugen les TºC però es manté la fresca

El temps viu en una espiral primaveral amb temperatures més pròpies de finals d’abril o principis de maig i ruixats i tempestes cada dia a molts punts del territori, i sembla que aquesta setmana seguirem amb aquesta dinàmica. I és que aquest dimarts, 9 de juny, tornarà a estar marcat pels xàfecs de tarda que localment poden ser intensos i anar acompanyats de calamarsa. Les tamborinades guanyaran extensió a les comarques de Girona i Barcelona, però també cauran a més zones. Les temperatures pugen una mica però segueix la fresca. 

Noves alertes per tempestes de tarda

De cara al matí, el temps estarà molt tranquil amb força sol però restes de núvols al nord-est i al Pirineu, mentre que a la resta hi haurà alguns núvols baixos decoratius i boires matinals sense precipitacions. Vent de mestral a l’Ebre i tramuntana a menys al nord de l’Empordà. Serà a partir del migdia i, sobretot, durant la tarda, quan les nuvolades creixeran amb ganes i tornaran a deixar ruixats i tempestes a moltes comarques.

Sembla que, a diferència del dilluns, aquests xàfecs agafaran extensió a les comarques de Barcelona i Girona, arribant a la mateixa línia de la costa. També hi haurà ruixats al Pirineu, Prepirineu, altres punts de l’interior i prelitoral de forma més feble i dispersa i no es descarta que alguna gotellada arribi al tard al nord de la costa de Tarragona. Localment hi poden haver forts patacs d’aigua amb calamarsa a punts de Barcelona i Girona, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat les següents alertes: 

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 9 de juny del 2020
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dimarts | Meteocat

TºC més altes però es manté la fresca

Pel que fa a les temperatures, pujaran lleugerament, tant de nit com de dia, però es mantindrà la fresca  en general, amb la majoria de màximes entre els 19º i 24º, més baixes al Pirineu i Prepirineu. No obstant, a Ponent i a les Terres de l’Ebre seran una mica més altes i es mouran entre els 22º i 26º. De nit seguirà fent molta fresca, inclús fred en algunes àrees, amb mínimes d’entre 5º i 10º a l’interior i Pirineu, de 8º a 13º a Ponent i gran part del prelitoral i de 10º a 15º a la resta.

Sense millores ni calorades a la vista

De cara a la resta de la setmana, es mantindran els xàfecs de tarda, els més destacables concentrats a l’interior i nord-est, mentre que divendres a la matinada i matí arribaria un front més actiu amb ruixats més extensos. Les temperatures patiran lleugeres pujades i baixades, amb una nova i marcada refrescada divendres, però no es veuen calorades a la vista ni un canvi de situació.