Els xàfecs i tempestes de tarda guanyen terreny amb temps mogut: Previsió a Catalunya el dimarts 9 de juny

Les tamborinades tornaran a guanyar extensió i cauran especialment a les comarques de Barcelona i Girona. Pugen les TºC però es manté la fresca
Imatge d'una tempesta a la Costa Brava
Els ruixats i les tempestes cauran a més punts aquest dimarts | Roger Pinart

El temps viu en una espiral primaveral amb temperatures més pròpies de finals d’abril o principis de maig i ruixats i tempestes cada dia a molts punts del territori, i sembla que aquesta setmana seguirem amb aquesta dinàmica. I és que aquest dimarts, 9 de juny, tornarà a estar marcat pels xàfecs de tarda que localment poden ser intensos i anar acompanyats de calamarsa. Les tamborinades guanyaran extensió a les comarques de Girona i Barcelona, però també cauran a més zones. Les temperatures pugen una mica però segueix la fresca.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 de juny del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Noves alertes per tempestes de tarda

De cara al matí, el temps estarà molt tranquil amb força sol però restes de núvols al nord-est i al Pirineu, mentre que a la resta hi haurà alguns núvols baixos decoratius i boires matinals sense precipitacions. Vent de mestral a l’Ebre i tramuntana a menys al nord de l’Empordà. Serà a partir del migdia i, sobretot, durant la tarda, quan les nuvolades creixeran amb ganes i tornaran a deixar ruixats i tempestes a moltes comarques.

Sembla que, a diferència del dilluns, aquests xàfecs agafaran extensió a les comarques de Barcelona i Girona, arribant a la mateixa línia de la costa. També hi haurà ruixats al Pirineu, Prepirineu, altres punts de l’interior i prelitoral de forma més feble i dispersa i no es descarta que alguna gotellada arribi al tard al nord de la costa de Tarragona. Localment hi poden haver forts patacs d’aigua amb calamarsa a punts de Barcelona i Girona, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat les següents alertes:

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 9 de juny del 2020
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dimarts | Meteocat

TºC més altes però es manté la fresca

Pel que fa a les temperatures, pujaran lleugerament, tant de nit com de dia, però es mantindrà la fresca en general, amb la majoria de màximes entre els 19º i 24º, més baixes al Pirineu i Prepirineu. No obstant, a Ponent i a les Terres de l’Ebre seran una mica més altes i es mouran entre els 22º i 26º. De nit seguirà fent molta fresca, inclús fred en algunes àrees, amb mínimes d’entre 5º i 10º a l’interior i Pirineu, de 8º a 13º a Ponent i gran part del prelitoral i de 10º a 15º a la resta.

Sense millores ni calorades a la vista

De cara a la resta de la setmana, es mantindran els xàfecs de tarda, els més destacables concentrats a l’interior i nord-est, mentre que divendres a la matinada i matí arribaria un front més actiu amb ruixats més extensos. Les temperatures patiran lleugeres pujades i baixades, amb una nova i marcada refrescada divendres, però no es veuen calorades a la vista ni un canvi de situació.


Comentaris

envia el comentari