Pic tòrrid de calor, però amb canvis importants a la vista: El temps a Catalunya el dimecres 1 de juliol

La xafogor s'incrementarà a la costa i els valors màxims poden fregar els 40ºC a l'interior de l'Ebre i al pla de Lleida

Imatge d'un home suant per una forta calorada
Aquest dimecres començarem el mes de juliol amb un pic de calor que ens portarà les TºC més altes de l'any a molts indrets | Arxiu

Després d'un dimarts en què els núvols han fet la guitza a molts indrets del litoral i prelitoral, aquest dimecres, 1 de juliol, començarem el nou mes d'estiu amb un temps totalment diferent i caracteritzat per una pujada molt marcada de les temperatures que ens portaran a un ambient canicular, però que durarà ben poc. Previ a aquest dimecres, al llarg d'aquesta pròxima nit de dimarts, són probables algunes tempestes fortes que afectaran el Pirineu més occidental i els xàfecs també podrien arribar a punts de ponent, però seria molt transitori tot plegat i demà al matí ja serà història.

Pic de calor vist i no vist

Aquest primer dia de juliol, el sol dominarà arreu durant tota la jornada i només hi haurà nuvolades al Pirineu que deixaran ruixats de tarda al seu vessant més nord. Serà el dia més càlid del que portem d'any amb diferència i s'espera que els termòmetres toquin sostre a gran part del territori català, però sobretot a l'interior. A la costa poc es notarà aquest pic de calor, només ho notarem amb un augment notable de la sensació de xafogor, però els termòmetres difícilment s'enfilaran més enllà dels 30ºC a causa de les marinades, que els mantindran a ratlla.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dimecres 1 de juliol del 2020
Previsió de símbols a Catalunya per aquest pròxim dimecres | Catalunya Diari

Un cas a part serà del prelitoral cap a l'interior, on les temperatures superaran àmpliament els 30ºC i es podran acostar als 35ºC amb facilitat al mateix prelitoral. On més es deixarà sentir la calorada serà al pla de Lleida i a l'interior de l'Ebre, on puntualment es podran fregar els 40ºC en alguna raconada. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya alerta de calor extrema a les comarques de la Noguera, el Pla d'Urgell, el Segrià, les Garrigues, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre.

Mapa d'avisos del metocat per aquest dimecres 1 de juliol del 2020
Avisos activats per temperatura màxima extrema aquest dimecres a Catalunya | Servei Meteorològic de Catalunya

Afluixa la calor i més ruixats els pròxims dies

Dijous serà altre cop un dia molt plàcid amb sol, però s'acabarà la calorada i les temperatures ja quedaran molt més baixes a l'interior, on farà menys calor, a Ponent, vall de l’Ebre ja no es passarà dels 34ºC o 35ºC. Com a petita novetat, a la tarda hi haurà més ruixats, sobretot a comarques del nord de Barcelona i Girona de cara a la tarda. Els ruixats més significatius seran al Pirineu, Prepirineu i Ports, inclús potser al nord de la Catalunya Central. Els següents dies, de cara a divendres es mantindrà la inestabilitat i els ruixats de tarda es combinaran amb moltes estones de sol. Calor normal per l'època i molt confortable, sense excessos.


Comentaris

envia el comentari