Temps molt canviant amb ruixats, sol i vent segons el lloc i moment del dia aquest dimecres a Catalunya

Els ruixats del matí deixaran pas a una tarda molt més assolellada a molts indrets, però també ventada

Imatge d'un arc de Sant Martí doble al Delta de l'Ebre
Els ruixats del matí amb cels ennuvolats contrastaran amb una tarda de moltes més estones de sol | Esteve Fornós

Després d'un dimarts amb un temps molt monòton caracteritzat pels núvols, però en general, amb pluges febles que han anat creuant Catalunya d'oest a est, aquest dimecres un altre front atlàntic creuarà Catalunya. Amb el pas del front cauran pluges febles de nou a primeres hores, que seran en forma de neu al Pirineu, Prepirineu i muntanyes de Tarragona per sobre dels 1.000 metres. Malgrat tot, el front passarà molt de pressa i a partir del migdia es reforçarà el vent als dos extrems del país i les clarianes guanyaran protagonisme arreu. A la tarda acabarà fent sol a pràcticament tot Catalunya, excepte al vessant nord del Pirineu, on es mantindrien les nevades. Les temperatures es mantindran sense grans canvis, si bé pujaran lleugerament a l'interior i baixaran a la Costa Brava.

Cels molt canviants i ventades de nou

Per tant, aquest dimecres, 10 de febrer, començarà amb un cel ennuvolat arreu, però a mesura que avanci el matí, les clarianes aniran guanyant protagonisme i a la tarda el sol serà l'amo i senyor del cel a gran part del país, excepte al vessant nord del Pirineu, on seguirà el cel tapat. Durant el pas del front al llarg del matí, les pluges s'iniciaran per ponent i es desplaçaran cap a l'est afectant gran part de Catalunya i arribant a mig matí a les comarques litorals, sempre sent més febles. La neu arribarà de nou al Pirineu, per sobre dels 1.000 metres, si bé puntualment es podria veure nevar per sota d'aquesta cota a primeres hores del dia. A partir del migdia, amb l'entrada contundent del vent de mestral i la tramuntana, el cel quedarà completament serè arreu i les precipitacions ja seran història. 

Mapa de previsió a Catalunya el 10 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

D'altra banda, l'aspecte més destacable de la jornada serà el vent de mestral, que bufarà fort a molt fort a les Terres de l'Ebre, superant puntualment els 120 km/h. D'altra banda, encara quedarà força onatge significatiu que deixarà àrees de maregassa a gran part del litoral. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per onades que podrien superar els 2,5 metres d'alçada i cops de vent màxims que superaran els 20 m/s.

Mapa d'avisos del meteocat pel dimecres, 10 de febrer de 2021
Avís groc a moltes comarques del sud per fortes ventades que poden superar els 70 km/h | Meteocat

Amb tot, les temperatures aniran a l'alça a les comarques interiors a causa de les estones de sol que hi haurà a la tarda, mentre que a la resta es mantindran sense canvis, si bé podrien baixar a punts de la Costa Brava. A primeres hores, les glaçades tornaran a aparèixer de forma modesta en alguns punts de l'interior. Durant el dia, es podrien fregar els 17ºC o 18ºC a punts de les comarques de Tarragona a causa del mestral reescalfat, mentre que a la resta es mouran entre els 10ºC i els 15ºC en general.

Treva que no durarà gaire

De cara a dijous, sembla que els fronts atlàntics ens donaran una pausa a Catalunya i tindríem una jornada estable, amb sol en general i només alguns núvols prims que enteranyinarien el cel, però sense més conseqüències. Amb tot, les temperatures pujarien notablement tant les diürnes com les nocturnes amb valors que s'aproparien als 20ºC en alguns indrets del sud de la costa de nou. Tot plegat, esperant un nou canvi de temps que arribaria divendres amb noves pluges, nevades al Pirineu i una baixada de les temperatures.


Comentaris

envia el comentari