IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Torna a empitjorar el temps amb cel més rúfol: Previsió a Catalunya el dimecres 15 d’abril del 2020

Aquest dimecres notarem un nou augment de la nuvolositat que acabarà amb ruixats als dos extrems del principat. Temperatures en clar descens al migdia a causa dels núvols

Sortida de sol entre núvols al Delta de l'Ebre
Els núvols aniran a més al llarg d'aquest dimecres | Agustí Descarrega

Després d'un dimarts assolellat, aquest dimecres, 15 d'abril, esperem que els núvols tornin a ser els protagonistes gran part del territori i puguin deixar alguns plugims tant a l'Ebre com a les comarques de Girona. A més, amb la falta de sol notarem un clar descens de les temperatures que tindrà continuïtat en jornades posteriors. La majoria de valors tornaran a quedar per sota dels 20ºC.

Dia rúfol amb alguns ruixats

Aquest dimecres, 15 d'abril, començarà molt ennuvolat al litoral, prelitoral, i també gran part de la meitat sud del territori, on fins i tot, són probables alguns plugims febles. A l'interior, la nuvolositat de tipus alt i mig predominarà durant tota la jornada, però sense pluges. A últimes hores, una banda de precipitacions podria fregar la franja de ponent i Pirineu més occidental, ja de cara a últimes hores de la jornada.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dimecres dia 15 d'abril | Catalunya Diari

Els vents de llevant i xaloc (est i sud-est) s'intensificaran a mesura que avanci la jornada i portaran més núvols de nou a la tarda a tot el litoral i prelitoral, on seguiran els plugims febles, preferentment a les comarques del sud de Tarragona i nord de Girona. Al migdia, transitòriament, es podrien obrir grans clarianes a l'interior i al centre de Catalunya, a l'espera dels ruixats que arribaran de cara al vespre i la nit per ponent.

Temperatures en descens

L'augment de la nuvolositat a partir de mig matí farà baixar el termòmetre arreu aquest dimecres. Per tant, moltes màximes se situaran de nou àmpliament per sota dels 20ºC i predominaran els valors entre els 14ºC i els 17ºC, sempre més altes a l'interior que no pas a la costa, on estarà més tapat.

Més temporals en cartera

Aquest pròxim dijous encara ens llevarem amb núvols, però amb molt poques precipitacions i temperatures més altes, amb més sol a partir de migdia. Però hem d'estar atents als mapes del temps, ja que divendres i especialment de cara al cap de setmana, podríem tenir una nova situació de vents de llevant i sud-est, que ens portaria un nou temporal de pluges. 

Tot plegat, tot i les pluges, sembla que les temperatures pujarien fruit que els vents de sud-est, ens portarien una massa d'aire subtropical procedent de l'Àfrica amb pols en suspensió, que podria implicar pluja de fang.

El temps a Barcelona

Aquest dimecres començarà rúfol a la capital catalana i no es descarta algun ruixat a últimes hores de la jornada. A causa dels núvols, el termòmetre quedarà més frenat, al voltant dels 15ºC.

El temps a Tarragona

Els intervals de núvols es mantindran presents durant tot el dia a Tarragona amb un cel variable. No es descarta alguna gotellada a la tarda. Temperatures més baixes, al voltant dels 16ºC a les hores centrals del dia.

El temps a Lleida

Cel molt variable amb núvols i sol combinats aquest dimecres a la ciutat de Lleida. No es descarta algun ruixat, sobretot a la tarda. Temperatures clarament més baixes amb valors que quedaran al voltant dels 18ºC.

El temps a Girona

Si ens fixem en la ciutat de Girona, el dimecres vindrà caracteritzat per núvols al matí i alguns plugims febles, dia força rúfol. Temperatures en descens arribant com a molt, als 16ºC al migdia.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, aquest dimecres també començarà rúfol i no es descarta algun ruixat a últimes hores del dia. Temperatures clarament més baixes, al voltant dels 18ºC a les hores centrals del dia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera una situació molt similar aquest dimecres. Els núvols predominaran durant tota la jornada. No es descarta algun ruixat a últimes hores del dia. Temperatures clarament més baixes, al voltant dels 17ºC a les hores centrals del dia.


Comentaris

envia el comentari