Empitjora el temps a les portes del temporal de llevant: Previsió a Catalunya el dimecres 25 de novembre

Els núvols aniran a més i arribaran els primers ruixats en alguns indrets

Imatge d'un xàfec entrant sobre la ciutat de Barcelona
Els núvols aniran a més aquest dimecres i ja tindrem els primers ruixats en alguns indrets | Alfons Puertas

Aquest dimecres, 25 de novembre, els núvols seran ja els clars protagonistes des de primeres hores del matí a molts indrets, excepte al Pirineu, on hi seguirà fent sol, però a últimes hores del dia, també es taparà el cel. Els primers ruixats arribaran a mig matí pel litoral i prelitoral i s'estendran durant la tarda a més indrets, però tot plegat encara amb registres poc destacables i les precipitacions seran en general febles. A primeres hores del matí tornarem a tenir boires, però s'esvairan ràpidament i es convertiran en núvols baixos. Amb tot, les temperatures nocturnes seguiran pujant, però les diürnes ja no pujaran més a causa dels núvols. No obstant, totes les mirades estan posades a la llevantada que ens afectaria de ple entre divendres i dissabte. 

Llevantada a la vista

Dijous, tindrem un temps molt similar al de dimecres, però serà a partir de divendres quan arribarà la llevantada. En un primer moment, de cara a dijous s'iniciaran ruixats pel litoral i prelitoral central i nord, situació molt similar a la d'aquest dimecres, però a la resta es mantindria un cel mig ennuvolat sense pluges, però amb vent de llevant i sud-est que anirà a més.

El plat fort de la llevantada sembla que podria arribar entre divendres i el dissabte, quan les pluges podrien ser abundants a molts indrets, especialment, ara per ara, sembla que les més abundants es produiran al litoral i prelitoral de Girona i nord de Barcelona, sent més febles a la resta. Sembla que a l'interior, malauradament, poc hi plourà

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més núvols i primers ruixats dimecres

Aquest dimecres, 25 de novembre, tindrem l'aperitiu en forma de més núvols que taparan el cel a gran part del territori català, però sense acabar de tapar l'acció del sol del tot, també hi haurà clarianes. De cara a la tarda, a més dels núvols, arribaran també ruixats de caràcter irregular que afectaran diversos punts del litoral, prelitoral i centre del territori català, però de moment, la majoria d'ells seran febles i no comportaran conseqüències. Les boires com dèiem, seran també menys abundants i es dissiparan molt ràpidament a primeres hores del dia passant a ser núvols baixos. Al Pirineu, seguirà el sol fins al migdia, quan també s'ennuvolarà.

Mapa del temps a Catalunya pel dimecres 25 de novembre del 2020
Els núvols aniran a més aquest dimecres i ja tindrem els primers ruixats en alguns indrets | Catalunya Diari

Temperatures nocturnes en augment

Les temperatures ja no seran tan contrastades i és que els núvols de la nit impediran el refredament nocturn, de nit ja no farà tan fred a l'interior i desapareixeran les glaçades. Tot i això, durant el dia, la presència de més núvols provocarà que les temperatures diürnes també quedin més curtes, per sota dels 15ºC a molts més indrets. En general es mantindran els valors de 14ºC a 16ºC a molts trams de la costa i el prelitoral, fins i tot, valls del Pirineu, mentre que a l'interior es mouran entre els 12ºC i els 14ºC. Al Pirineu, la inversió tèrmica començarà a trencar-se.

Pluges molt abundants a Girona

De cara a les pròximes jornades, a partir de dijous, com dèiem, els núvols seguiran presents arreu i seguiran les pluges aquí i allà per molts trams de la costa i prelitoral, tot i que seran en general febles. L'altre factor destacable de la jornada de dijous serà el vent de sud-est que anirà guanyant protagonisme a mesura que avanci la jornada.

Entre divendres i dissabte sembla que podríem tenir el gruix del temporal de llevant amb tots els seus ingredients: temporal de mar, ventades i pluges intenses en alguns trams del litoral i prelitoral. Tot i això, sembla que aquest últim aspecte és el que pot fluixejar més dels tres i és que no sembla que les pluges hagin d'afectar a tot Catalunya per igual, sinó que seran més intenses al litoral i prelitoral de Girona i més febles com més a l'interior i prop del litoral central.


Comentaris

envia el comentari