Imatge d'una sortida de sol amb molts núvols a Sant Climent Sescebes

Temps clarament menys lluït a l’espera d’alguns xàfecs: Previsió a Catalunya el dimecres 27 d’abril del 2022

Una borrasca ens passarà de retruc i alterarà una mica el temps els dies vinents. Petits canvis en les temperatures, però segueix l’ambient primaveral

El temps patirà canvis de cara a aquest dimecres, 27 d’abril, tot i que no esperem pluges a gran part de Catalunya. En aquest sentit, l’apropament d’un front per l’oest provocarà que l’increment dels núvols de les últimes hores del dimarts vagi a més. Esperem una jornada clarament menys lluïda, fins i tot amb cel tapat a diversos punts, sobretot al sud i l’oest, més clarianes al nord-est.

No obstant, de precipitacions n’esperem ben poques, tan sols alguns plugims o ruixats dispersos a partir del migdia. Això passarà a punts de Ponent, Ebre i, sobretot, de Pirineu i Prepirineu de Lleida. Ben poca cosa en conjunt i sense aigua a la resta, però en cas que precipiti ho farà acompanyat de fang.

Les temperatures pujaran a primeres hores per la presència de núvols, però baixaran al migdia. Un descens que, de forma local, pot ser moderat, tot i que seguirà l’ambient normal per l’època. La majoria de màximes se seguiran movent entre els 17º i 23º, però ja no s’assoliran els 25º, tampoc a Ponent i l’Ebre.

De cara al dijous, és probables que els ruixats guanyin terreny al sud de Tarragona i la zona de Ponent. No obstant, per ara no s’esperen precipitacions extenses i la resta de Catalunya en quedaria molt al marge. El temporal es traslladarà al País Valencià, on s’espera aigua a dojo fins divendres, moment a partir del qual la borrasca marxaria.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 27 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 27 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Els núvols van a més

Pel que fa a l’estat del cel, els núvols augmentaran arreu i tindrem una jornada ben poc lluïda en general. No obstant, de precipitacions se n’esperen ben poques, amb només algun ruixat o plugim dispers. Això passarà bàsicament a punts de Ponent, l’Ebre i, sobretot, del Pirineu i Prepirineu de Lleida.

Per poc que plogui, ho farà acompanyat de fang per la presència d’una mica de pols en suspensió. No obstant, a la resta no s’esperen precipitacions amb més clarianes com més al nord-est i sense estralls en conjunt.

Temperatures cap avall

Si ens fixem en les temperatures, les mínimes pujaran per la presència de núvols de més matinada. En canvi, les màximes quedaran més curtes, amb descens localment moderat a Ponent i l’Ebre, on ja no s’assoliran els 25º. La majoria de màximes es mouran entre els 17º i 23º.

Més núvols que pluja

De cara als dies vinents, la part més activa de la borrasca mediterrània es quedarà al País Valencià, on s’hi esperen pluges abundants. Però aquí a Catalunya quedarem força al marge d’aquesta situació amb ben poques precipitacions. Se n’esperen dijous a les Terres de l’Ebre i zones de Ponent, però a la resta no hi plouria en general.

Tot plegat amb un ambient lleugerament més fresc, a l’espera que remuntin els termòmetres posteriorment. Sembla que el cap de setmana estarà marcat per l’aparició de nous xàfecs a diversos punts. Una situació encara molt incerta que haurem d’anar concretant en properes previsions.