Imatge d'una sortida de sol entre núvols al Delta de l'Ebre

Primavera en estat pur amb una mica de tot segons la zona: Temps a Catalunya el dimecres 28 d’abril del 2021

Els ruixats i xàfecs havent dinat s’estendran a punts sobretot de l’interior i podran ser localment intensos. Cel molt canviant amb núvols i estones de clarianes

Després d’un dimarts força tranquil, tret d’alguns ruixats i plugims que han caigut a mig matí i a la tarda a l’interior i nord-est, de cara a aquest dimecres, 28 d’abril, s’espera que el dinamisme i el moviment meteorològic es repeteixi novament a casa nostra. A primeres hores serà probable que hàgim d’obrir el paraigua en alguns punts, sobretot de l’interior i trams del prelitoral, però tot plegat anirà a menys.

Serà a la tarda quan els ruixats guanyaran protagonisme. Havent dinat s’esperen nous xàfecs localment intensosi acompanyats de tempesta, que podran afectar punts del Pirineu, Catalunya Central, zona dels Ports, prelitoral i comarques de Girona. No se’n descarten a la resta, mentre que els ruixats series dispersos.

Tot i que a la tarda tornarem a estar ben entretinguts, sembla que la bona notícia d’aquest dimecres seran els núvols més trencats i l’obertura de més clarianes. Amb tot plegat, les temperatures pujaran lleugerament arreu del territori, però en conjunt seguiran sent les típiques per finals d’abril.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Núvols més trencats amb tronades de tarda

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols seguiran ben presents arreu al matí, però també hi haurà algunes clarianes, sobretot a prop de la costa. Entre la matinada i primeres hores s’escaparan alguns ruixats dispersos i passatgers a punts del prelitoral, interior i Pirineu, sense descartar-ne algun d’aïllat a la resta.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 28 d'abril del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

De cara a la tarda, tornaran a créixer nuvolades amb xàfecs i algunes tempestes localment fortes que cauran de forma dispersa a punts del prelitoral, l’interior, Terres de l’Ebre, Pirineu i Prepirineu, així com al nord-est de les comarques de Girona. No es descarta que arribi algun ruixat despistat a més punts, però també s’obriran més clarianes a prop de la costa.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 28 d'abril del 2021
Mapa de previsió per dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Les TºC remunten lleugerament

Si ens fixem en les temperatures, aquest dimecres, de dia seran lleugerament més altes, però tot i això, es mantindran al voltant de les normals per l’època. Pel que fa a les màximes, pujaran entre 2 i 5 graus en punts de les comarques del nord, sectors del centre i nord-est del territori. Per contra, baixaran tímidament a les Terres de l’Ebre. En global, els registres oscil·laran entre els 16 ºC i 22 ºC.

Pel que fa a les mínimes, es mantindran amb pocs canvis o patiran petites pujades i baixades,, quedant una mica més altes a ponent i en trams del sud del territori. Tanmateix, baixaran un pèl a les comarques de Girona. En tot cas, tornarem a tenir una matinada i primeres hores poc fredes

Petita pausa enmig de dies grisos

De cara als propers dies, es mantindrà el temps típicament primaveral amb cels canviants i ruixats, però tot indica que de cara a dijous hi haurà una petita novetat  que intentarà trencar amb la monotonia d’aquests dies.

Així doncs, encara que les últimes jornades del mes d’abril seguiran estant força ennuvolades i mogudes, al llarg del dijous s’obriran més clarianes, de manera que els núvols es trencaran amb més facilitat i es podran deixar entreveure més estones de sol. Tot i això, els xàfecs seguiran deixant empremta, especialment a les tardes a molts punts del territori. Tot plegat amb temperatures pròpies per l’època de l’any.