Imatge d'una sortida de sol amb molts núvols a Sant Climent Sescebes

Cap de setmana més insegur a l’espera d’un front més actiu: Temps a Catalunya dissabte 12 de febrer del 2022

Els intervals de núvols continuaran amb algun ruixat o plugim, sobretot a la costa i dissabte. Dilluns arribaran més precipitacions, neu, ventades i fred, però durarà poc

El temps ja ha començat a canviar amb més núvols en un divendres massa suau per l’època. Uns canvis que es mantindran o aniran a més dissabte amb una refrescada localment marcada que ens retornarà un ambient més hivernal. Els ruixats dispersos que han aparegut aquestes últimes hores a la meitat nord es repetiran en algunes zones encara.

En aquest sentit, dissabte poden caure alguns plugims o ruixats febles i dispersos a la costa i prelitoral, sobretot de Barcelona. També en són de probables a la Catalunya Central i Prepirineu amb una cota de neu sensiblement alta. Tot plegat poca cosa amb vent del nord que acabarà desapareixent de l’Empordà.

Diumenge mantindrem un dia poc definit amb intervals de núvols sense descartar algun plugim o ruixat local. Això pot passar a punts de la meitat nord i del litoral i prelitoral, bàsicament de Barcelona i Girona. Atenció amb el fort vent del sud que bufarà amb ganes al litoral, sobretot Costa Brava, amb pujada de temperatures localment moderada.

Tot plegat serà el preludi del canvi més destacat de temps que arribarà dilluns a causa d’un front atlàntic. A diferència del que marcaven els mapes dies enrere, les precipitacions sembla que passaran més de puntetes a la majoria de comarques. Una mala notícia en el marc de la llarga i greu sequera que arrosseguem.

D’aquesta manera, les precipitacions començaran de matinada al Pirineu de Lleida i escombraran gran part del territori fins a la costa. Les més destacades s’esperen de moment al Pirineu i Prepirineu, sobretot l’occidental, i entre Barcelona i Girona. A la resta sembla que tot plegat seria misèria i companyia, tot i que ho haurem d’anar seguint perquè els mapes encara ballen molt.

A la cara nord del Pirineu la cota de neu pot baixar fins als 1000 metres o per sota amb descens clar de temperatures. Compte també amb la forta ventada de mestral i tramuntana a les comarques de Tarragona, sud de Ponent i Empordà. A partir de dimarts tot plegat anirà marxant i recuperarem la calma absoluta sense pluges a la vista.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de febrer del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 12 de febrer

Novament, el dissabte 12 de febrer serà una jornada amb força intervals de núvols i amb clara refrescada de dia. Un ambient més hivernal amb mínimes que, a molts punts, es registraran al final del dia. No es descarten alguns ruixats o plugims dispersos al litoral i prelitoral, sobretot de Barcelona, així com al Prepirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de febrer del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 13 de febrer

Finalment, el diumenge 13 de febrer serà una nova jornada amb canvis. Començarem el dia amb força calma i menys nuvolositat, però l’apropament de la borrasca es notarà. Amb el pas de les hores, els intervals de núvols aniran en augment d’oest a est.

No es descarta algun plugim local a la costa nord-est i xàfecs a últimes hores al Pirineu de Lleida. Atenció amb el fort vent del sud a punts litorals, sobretot Costa Brava, amb temperatures que pugen transitòriament. Tot plegat serà el preludi dels canvis importants que hem explicat de cara a dilluns i que haurem d’anar perfilant.