Torna l’ambient de ple hivern amb nous canvis el cap de setmana: Temps a Catalunya el dissabte 13 de febrer

Dissabte serà el dia més aprofitable, però ja arribaran els primers canvis pel nord-est. El diumenge serà fred, núvol i amb alguns plugims a molts punts

Imatge d'un cel molt ennuvolat
El temps serà gris, fred i amb alguns plugims diumenge | @elysunsets

El front atlàntic que ens ha creuat aquest divendres i que ha deixat xàfecs a moltes comarques i una nova ventada de mestral transitòria al sud no serà l’últim canvi de temps de la setmana. De fet, haurem d’aprofitar la bonança del dissabte a gran part del territori, ja que serà el dia més aprofitable del cap de setmana, sobretot el matí. No obstant, al llarg del dia, però sobretot a la tarda i vespre, els núvols seran més abundants al nord-est, inclús amb algun plugim en el tram final de la jornada. Les temperatures ja baixaran més.

El canvi més important el viurem diumenge, quan els vents humits de mar cap a terra aniran a més i, alhora, arribarà una massa d’aire més freda pel nord-est que farà baixar clarament les temperatures entre 3 i 8 graus, sobretot a les comarques de Girona i Barcelona. L’ambient serà de ple hivern i molt núvol a gran part del territori per aquests vents humits, inclús amb alguns plugims o algun ruixat feble a punts del litoral i prelitoral, sense descartar-ne algun a l’interior. Més clarianes com més a Ponent i Pirineu de Lleida, boires matinals i caiguda de la cota de neu fins als 800 metres. A molts punts, serà el dia més hivernal del que portem de febrer.

Dissabte 13 de febrer

Pel que fa al dissabte, 13 de febrer, el dia serà molt plàcid i ens llevarem tan sols amb algunes boires o núvols baixos a l’interior i en alguns trams costaners del nord-est, així com restes de vent de mestral al sud de Catalunya que acabarà desapareixent. No obstant, el vent humit d’entre gregal i llevant anirà a més a les comarques de Girona i costa i prelitoral de Barcelona amb núvols baixos que aniran a més i que seran força abundants de cara a la tarda i vespre, quan ja es podria escapar algun plugim.

A la resta, encara força calma amb sol intercalat amb alguns intervals de núvols, sobretot alts i prims. Les temperatures baixaran, de forma lleugera tan sols a Ponent i l’Ebre, on encara hi haurà màximes de 15º a 20º, però el descens serà més marcat a la resta, amb valors tan sols entre els 12º i 17º els més alts. Mar cada cop més alterat a la Costa brava i costa de Barcelona. 

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 14 de febrer

Els canvis més importants arribaran el diumenge, 14 de febrer i dia de les eleccions, quan el cel estarà força ennuvolat arreu, però especialment a la costa i nord-est, on es poden escapar plugims o ruixats febles. El que sobretot notarem serà una patacada important de les temperatures, sobretot a les comarques de Barcelona i Girona, on el descens pot ser d’entre 3 i 8 graus amb màximes que, les més altes, es mouran entre els 7º i 12º. Dia gris, de ple hivern i poc aprofitable. Compte amb la cota de neu, es desplomarà fins als 800 metres tan sols al nord-est.

Hi haurà més clarianes com més a Ponent i al Pirineu i Prepirineu de Lleida, ja que són les zones més allunyades de la influència marítima. La setmana vinent començarà encara freda i grisa, però el temps aniria millorant. Encara hi ha molts dubtes sobre la situació en el tram final de febrer, però, per ara, no es veuen grans fredorades, pluges o nevades a la vista.


Comentaris

envia el comentari