Imatge d'un cel enteranyinat a Barcelona

Adeu als xàfecs i torna l’estiuet, però cel poc lluït el cap de setmana: Temps a Catalunya el dissabte 15

Les TºC pujaran clarament i diumenge es poden assolir o superar els 30ºC a Ponent i l’Ebre. Els núvols faran la guitza al sol a diversos punts

El temps de les últimes hores ha estat marcat pels ruixats i xàfecs que, localment, han estat intensos entre les comarques de Barcelona i Girona, així com les ventades al sud amb temperatures, en general, una mica més baixes. Tot plegat serà història el cap de setmana, ja que els termòmetres pujaran clarament i tindrem un nou estiuet amb calor als migdies i màximes que, de cara al diumenge, poden assolir o superar els 30º a l’Ebre i Ponent. No obstant, i tot i que tan sols s’esperen alguns xàfecs aïllats de tarda al Pirineu, hi haurà força intervals de núvols amb cel poc lluït  enteranyinat o mig ennuvolat, sobretot dissabte.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dissabte 15 de maig

Pel que fa al dissabte, 15 de maig, els intervals de núvols seran presents arreu, tot i que els més destacats es concentraran cap a l’oest i al voltant del Pirineu. En conjunt, tindrem un cel enteranyinat, emblanquinat o mig ennuvolat, cosa que no evitarà també estones de sol en algunes comarques. Tot i aquest cel poc lluït, no s’esperen pluges, si bé a la tarda i vespre només cauran alguns ruixats al Pirineu i Prepirineu de Lleida, especialment a la cara nord.

La notícia més destacada serà la pujada de temperatures, que serà molt marcada especialment al nord-est, Ponent i l’Ebre. L’ambient serà càlid en conjunt al migdia amb moltes màximes entre els 21º i 26º, si bé se superaran localment aquestes xifres en algunes zones prelitorals i de l’interior de la meitat sud. El vent de ponent i garbí bufarà entre el migdia i la tarda amb alguna ràfega entre moderada i forta en zones elevades de l’interior i de la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 de maig del 2021
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 16 de maig

De cara al diumenge, 16 de maig, els termòmetres tocaran sostre i es podran assolir o superar lleugerament els 30º a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. En conjunt, la majoria de màximes se situaran entre els 23º i 28º, localment més baixes a punts del Pirineu i de la costa. Els intervals de núvols continuaran presents, però segurament més trencats que dissabte, mentre que els xàfecs de tarda arribaran a més punts del Pirineu, també del de Girona. El vent de ponent i garbí perdrà una mica d’intensitat.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de maig del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Nova baixada de TºC

De cara a l’inici de la setmana vinent, sembla que l’arribada d’una nova massa d’aire més fred farà baixar clarament les temperatures a partir de dilluns, dia en què hi haurà intervals de núvols i alguns ruixats al Pirineu i nord-est. Els següents dies anirem patint pujades i baixades dels termòmetres amb cels força canviants. En definitiva, una dinàmica totalment primaveral sense grans calorades  estiuenques a la vista encara, més enllà de petits estiuets com els d’aquest cap de setmana.