Termòmetres cada cop més desbocats aquests dies: Temps a Catalunya el dissabte 22 de febrer del 2020

El cap de setmana de Carnestoltes serà radiant amb molta suavitat de dia i encara fred de nit. Entre diumenge i dilluns tindrem un nou tast clar de primavera

Imatge d'una ciutat en un dia molt calorós
Termòmetres cada cop més alts aquests pròxims dies | pixabay

Aquest cap de setmana de Carnestoltes serà més típic de març que no pas de febrer amb ambient molt suau al migdia i, inclús, calor entre diumenge i dilluns, quan tindrem un nou pic primaveral amb molts termòmetres que superaran els 20º a molts punts. Les nits seguiran fredes i el sol serà radiant, però hi haurà alguns núvols baixos a la costa por importants.

Dissabte 22 de febrer

El sol serà el clar protagonista d’aquest dissabte, 22 de febrer, però hi haurà algunes excepcions, ja que apareixeran núvols baixos i boires a punts de la costa, sobretot entre Girona i Barcelona. Al matí seran més probables a la Costa Brava i a la tarda a la barcelonina. A més, també hi haurà boires matinals a l’interior i algunes teles de núvols prims molt decoratives. Per tant, les rues de Carnestoltes es podran celebrar sense cap problema. 

Pel que fa a les temperatures, es mantindran molt semblants amb un migdia suau arreu, ja que la majoria de màximes se situaran entre els 14º i 19º. Les més fresques s’esperen al Pirineu i a les zones costaneres amb núvols baixos. En canvi, de nit seguirà l’ambient fred més hivernal amb moltes mínimes entre 3º i 8º, més altes a la costa i més baixes al Pirineu i zones enclotades de l’interior, on s’hi esperen algunes tímides glaçades.

Mapa de símbols pel dissabte
Mapa de previsió pel dissabte | CATALUNYA MÉTEO

Diumenge 23 de febrer

Atenció amb les temperatures aquest diumenge, 23 de febrer, ja que pujaran clarament per l’entrada de vent més reescalfat i tindrem moltes màximes entre  els 17º i els 22º, inclús més altes a punts de l’interior del nord-est i al sud de Catalunya. Un ambient molt agradable i càlid per l’època amb aires d’inici de primavera. El sol serà el protagonista, tot i alguns intervals de núvols baixos costaners, sobretot a la Costa Daurada al matí. Boires matinals a l’interior amb fred hivernal a primeres hores i de nit.

Mapa de símbols pel diumenge
Mapa de previsió pel diumenge | CATALUNYA MÉTEO

Dilluns primaveral amb canvis a la vista

Les temperatures tocaran sostre dilluns, 24 de febrer, amb un clar repunt de la primavera a ple febrer que ens portarà valors de més de 20º a gran part del territori, inclús fregant o assolint els 25º al sud i alguns punts prelitorals de Girona. Un ambient molt atípic acompanyat de sol, però amb canvis a partir de dimarts, ja que els termòmetres aniran baixant i arribaran alguns ruixats al nord. No obstant, no es veuen fredorades ni pluges per enlloc. 

El temps a Barcelona

Cap de setmana quasi primaveral a la capital catalana amb força sol però amb alguns intervals de núvols baixos, sobretot dissabte a la tarda. Les temperatures seran molt agradables al migdia i pujaran diumenge.

El temps a Tarragona

Temps excel·lent a la ciutat de Tarragona amb el sol com a gran protagonista, tot i alguns núvols baixos puntuals a la costa, especialment diumenge al matí. Temperatures semblants dissabte i més altes diumenge amb ambient atípicament agradable.

El temps a Girona

Si ens fixem en la ciutat de Girona, el temps també serà molt plàcid amb sol però alguns núvols baixos passatgers dissabte. Temperatures cada cop més altes, especialment diumenge, quan se superaran fàcilment els 20º.

El temps a Lleida

També a la ciutat de Lleida s’hi espera un cap de setmana excel·lent, amb sol, tan sols el pas d’algunes bandes de núvols alts i prims totalment inofensius i temperatures que pugen més diumenge amb ambient primaveral.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps serà esplèndid amb sol i tan sols alguns núvols baixos dissabte a la tarda. Temperatures semblants dissabte però clarament cap amunt diumenge.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana hi farà un temps radiant amb sol, alguns núvols baixos dissabte a la tarda i temperatures que pujaran encara més diumenge amb un migdia atípicament càlid.


Comentaris

envia el comentari