Imatge d'un ruixat caient al Delta de l'Ebre

Possible tongada de xàfecs al final d’un cap de setmana llarg més fresc: Temps Catalunya dissabte 22 de maig

El temps més mogut l’esperem entre la segona part del diumenge i dilluns, dia festiu per a moltes persones

El temps viurà canvis destacats aquest proper cap de setmana llarg fins dilluns per a moltes persones a causa de l’arribada d’una bossa d’aire fred pel nord de la península Ibèrica que farà que la situació es compliqui de valent a diversos punts. De fet, depenent d’on s’acabi situant aquesta bossa freda farà que plogui més o menys a Catalunya.

De moment, i segons van confirmant els mapes, tindrem un dissabte amb més intervals de núvols. Una jornada de cel enteranyinat o mig ennuvolat, tot i que a la tarda hi haurà més estones de sol, sobretot com més al sud i Ponent. No es descarten alguns ruixats al Pirineu i als Ports, ben poca cosa. En definitiva, una jornada per aprofitar a l’exterior sense patir per la pluja, però amb baixada clara de les temperatures al nord-est i a l’interior.

Diumenge serà un dia en què els núvols seran força abundants arreu, i entre la tarda i vespre podrien arribar ruixats a les comarques de la meitat sud, sobretot entre l’Ebre i el Camp de Tarragona, amb uns termòmetres que encara baixarien més amb força fresca per l’època. És molt possible que una tongada de xàfecs escombri tot Catalunya dilluns, sobretot de matinada i primeres hores. Un extrem que encara té un grau d’incertesa i que haurem d’anar seguint amb atenció.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dissabte 22 de maig

De cara al dissabte, 22 de maig, notarem un augment dels intervals de núvols arreu, sobretot d’alts i mitjans. Per tant, tindrem un dia de cel enterbolit o mig ennuvolat, tot i que a la tarda el sol guanyarà més protagonisme, sobretot com més al sud i Ponent. Nuvolades de tarda a punts de muntanya que poden deixar alguns ruixats febles i aïllats al Pirineu i als Ports.

Baixada clara de les temperatures al nord-est i a l’interior i pocs canvis a prop de mar. Moltes màximes de 20º a 25º, més baixes al Pirineu. Alguns núvols baixos o boires matinals i tramuntana a l’Empordà.

Mapa de previsió a Catalunya el 22 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 23 de maig

Pel que fa al diumenge, 23 de maig, els núvols aniran clarament a més arreu i, de fet, el temps es complicarà de valent al sud-est de la península, cosa que farà que la situació també vagi empitjorant a casa nostra. En aquest sentit, és molt probable que arribin ruixats entre la tarda i vespre a la meitat sud  de Catalunya, especialment entre les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

Potser també s’escaparan ruixats febles a la cara sud del Pirineu de Lleida. Les temperatures encara baixaran més i l’ambient serà, inclús, fresc per l’època, ja que a l’interior amb prou feines passaran dels 20º.

Mapa de previsió a Catalunya el 23 de maig del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Dilluns 24 de maig

Finalment, el dilluns 24 de maig, festiu a molts municipis de Catalunya, serà un dia més mogut. Segons confirmen els darrers mapes, és probable que tinguem una ràpida però destacada tongada de ruixats que escombraria tot el territori de sud a nord, sobretot entre la matinada i primeres hores, localment amb alguna tempesta.

Una situació ben moguda que haurem d’anar seguint amb atenció. El dia podria quedar molt canviant i amb restes d’alguns ruixats, amb vent d’entre gregal i llevant i alguns canvis en les temperatures. La setmana vinent tindrem un ambient més propi de finals d’abril que de finals de maig, sense calorades, almenys, fins al juny. 

Mapa de previsió a Catalunya el 24 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dilluns | Catalunya Méteo