Cap de setmana a l’espera de la calorada més forta de l’estiu: Temps a Catalunya el dissabte 25 de juliol

El temps serà totalment aprofitable i diumenge començaran una remuntada diumenge que s’allargarà força dies

Imatge d'una sortida de sol a Fuengirola, Màlaga
El sol i la calor seran els protagonistes aquest cap de setmana a Catalunya | Mari Cortés

El temps serà totalment aprofitable i radiant en conjunt aquest cap últim cap de setmana de juliol, i tan sols hi haurà algunes excepcions que no comportaran grans conseqüències. Dissabte encara hi haurà restes d’alguns núvols baixos en trams de la costa i nord-est, sobretot al matí, així com algun ruixat molt aïllat de tarda al Pirineu, però en general el sol serà el gran protagonisme arreu. Les temperatures comencen a pujar a partir de diumenge a l’espera de la calorada més forta del que portem d’estiu la següent setmana.

Mapa de previsió a Catalunya el 25 de juliol del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 25 de juliol

De cara al dissabte, 25 de juliol, ens llevarem encara amb restes d’alguns núvols baixos en trams de la costa i al nord-est, però en conjunt s’aniran trencant i el dia serà assolellat en general a Catalunya. A la tarda hi haurà algunes nuvolades al Pirineu, però tan sols caurà algun ruixat molt aïllat al voltant del Ripollès, especialment a alta muntanya. Poca cosa en una jornada per aprofitar. Tramuntana que anirà a menys al nord de l'Empordà. 

Les temperatures es mantindran semblants i, tot i que de nit baixaran una mica, seguiran les mínimes tropicals a prop de la costa amb ambient de mal dormir. La majoria de màximes se situaran entre els 27º i 32º amb xafogor a la costa, però a l’interior es poden fregar o assolir els 35º, sobretot a Ponent. 

Diumenge 26 de juliol

Dia radiant i de ple estiu de cara al diumenge, 26 de juliol, amb sol arreu, tan sols alguns núvols baixos a primera i última hora en trams de la costa i nuvolades de tarda cada cop més escasses al Pirineu que ja no deixaran ruixats. Les temperatures comencen a pujar amb ganes, amb la majoria de màximes entre 30º i 35º, més altes a Ponent i vall de l’Ebre. Ambient molt calorós a tot arreu.

Forta calorada a la vista

De cara a la següent setmana, sembla que viurem els dies més tòrrids del que portem d’estiu, sobretot dilluns i dimarts, amb la majoria de temperatures màximes entre els 32º i 37º, però clarament més altes a Ponent i vall de l’Ebre, on es poden fregar o assolir puntualment els 40º. Un ambient molt sufocant de plena canícula que vindrà acompanyat de nits tropicals i sense pluges. La forta calorada podria durar fins a principis d’agost.


Comentaris

envia el comentari