Les tempestes de tarda van a menys a l'espera de nous canvis: Temps a Catalunya el dissabte 30 de maig de 2020

Aquest cap de setmana hi haurà menys ruixats de tarda, però baixen les TºC aquest dissabte per tornar a pujar diumenge

Les nuvolades creixeran amb empenta a la tarda aquest dilluns | Arxiu

El temps millorarà durant aquest cap de setmana després de les tempestes i calamarsades de divendres a diversos punts. Dissabte, es repetiran els ruixats de tarda, però quedaran més restringits a la meitat nord de Catalunya. Tot plegat, amb una lleugera baixada de les temperatures diürnes pràcticament arreu.  Diumenge, els termòmetres recuperaran els valors que hauran perdut dissabte, però hi haurà xàfecs i més tempestes que de nou tornaran a ser intensos al Pirineu a la tarda. La setmana que ve, sembla que amb l'entrada del mes de juny, tindrem més primavera que no pas estiu. 

Dissabte 30 de maig

De cara al dissabte, 30 de maig, ens llevarem amb fresca i alguns intervals de núvols baixos a qualsevol punt, especialment a les zones on el dia anterior hagi plogut. Tot plegat donarà pas a un dia marcat pel sol en general, amb algunes restes d’intervals de núvols inofensius. Les nuvolades de tarda tornaran a créixer al Pirineu i Prepirineu, on s’esperen de nou, ruixats i tempestes que també poden arribar a fins a Osona o la Serralada Transversal i Guilleries.

Mapa del temps a Catalunya pel dissabte 30 de maig del 2020
Previsió de símbols per aquest pròxim dissabte a Catalunya | Catalunya Diari

Pel que fa als termòmetres, les temperatures màximes baixaran aquest dissabte, amb la majoria de valors situant-se entre els 25ºC i 30ºC. Tot i el descens, es mantindrà la bonança i l’ambient càlid al migdia, però més suau que en jornades anteriors, la calor no serà tan intensa.

Diumenge 31 de maig

Serà un dia força tranquil en conjunt fins al migdia. La primera meitat de diumenge tornarà a ser assolellada en conjunt. Les temperatures poden pujar una mica més al migdia, però a la tarda arribaran algunes bandes de núvols alts i els ruixats i les tempestes de tarda aniran a més al Pirineu i Prepirineu i també podrien afectar localment al nord de les comarques de Barcelona i Girona. 

El juny començarà molt mogut

De cara a l’inici de la pròxima setmana, començant el mes de juny, dilluns i dimarts l'aproximació d'una bossa d'aire fred en alçada farà que els ruixats i les tempestes s'estenguin a moltes més comarques interiors i  podran arribar amb més facilitat a la mateixa línia de la costa, tot i això, de forma més dispersa.

El temps més primaveral es mantindrà gran part de la setmana vinent i no només això, sinó que a partir de dimecres podríem tenir episodis de pluges i tempestes més generals i consistents. Tot plegat vindrà acompanyat d'una baixada de les temperatures que es farà més contundent durant la segona meitat de la setmana, amb valors que poden quedar lleugerament per sota dels que tocaria per l’època i amb les calorades ben lluny. Una situació que s’haurà d’anar seguint amb atenció.

El temps a Barcelona

Cap de setmana molt tranquil i assolellat a Barcelona amb alguns núvols baixos a primeres hores que es trencaran amb facilitat al llarg de la jornada. Temperatures que baixen lleugerament  aquest dissabte, amb valors per sota dels 25ºC.

El temps a Tarragona

El cap de setmana serà assolellat a la ciutat de Tarragona. Les temperatures baixen lleugerament aquest dissabte, per tornar a pujar diumenge, fins a tocar els 25ºC

El temps a Girona

Cap de setmana de bonança a la ciutat de Girona, només amb algunes nuvolades de tarda de cara a dissabte que no és impossible que deixin alguna gotellada al vespre. Temperatures sense grans canvis, amb màximes al voltant dels 27ºC.

El temps a Lleida

A la ciutat de Lleida a l’espera d’un cap de setmana assolellat i càlid, tot i que baixaran més les temperatures màximes. No s’hi esperen ruixats aquests dies. Les tempestes podrien arribar a partir de dilluns.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, cap de setmana molt tranquil i assolellat amb alguns núvols baixos a primeres hores que es trencaran amb facilitat al llarg de la jornada. Temperatures que baixen lleugerament  aquest dissabte, amb valors per sota dels 25ºC.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s'espera un cap de setmana molt tranquil i assolellat amb alguns núvols baixos a primeres hores que es trencaran amb facilitat al llarg de la jornada. Temperatures que baixen lleugerament  aquest dissabte, amb valors per sota dels 25ºC.


Comentaris

envia el comentari